Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, отговори на Нинова в НС,

...
Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, отговори на Нинова в НС,
Коментари Харесай

Карадайъ към Нинова: Евроатлантическата ориентация на България не подлежи на ревизия, ние ще подкрепим декларацията

Мустафа Карадайъ, водач на Движение за права и свободи, отговори на Нинова в Народно събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Ще стартира с последните думи на Корнелия Нинова. Тя сподели: " да има мир в Европа и в света ", а аз желая да напомня думите на Ататюрк - " мир в страната - мир с света ".Човек остава с усещането, че се води спор за войната и за мира, само че не е по този начин. Днешният спор е за друго - както е записано в първа точка от дневния ред - спор за поддръжка в сходство с устава на Организация на обединените нации против военна експанзия в 21-ви  век, посредством представяне на военна и военнотехническа помощ. Благодаря ѝ, че напомни за поредната политика, която Движение за права и свободи води още от първия ден на тази военна агресия. Ние още от 24 февруари бяхме и повода, и в основата Народно събрание на Република България да одобри декларация, осъждаща военната агресия в Украйна. Тогава ръководещите се занимаваха с точки и запетаи, до момента в който комшията гори, а повода да се занимават с точки и запетаи, бяха ПП-тата,  ДБ-тата и БСП-ата ", сподели Карадайъ.

" Ние прекъснахме тогава съвещанието и бяхме повода да се одобри декларация за осъждането на военната експанзия по отношение на Украйна ", напомни той.

" Движение за права и свободи има поредна политика освен през последните месеци, а през последните 32 години.  Последователната ни политика датира още от 1991-а година, когато д-р Ахмед Доган съобщи каква би трябвало да е геополитическата ориентировка на България - евроатлантическа. Когато Движение за права и свободи участваше във властта, България стана член на НАТО, а по-късно и на Европейски Съюз. Днес от тази естрада желаеме да заявим, че за нас тази ориентировка не предстои на проверка ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.

" От друга страна би трябвало да бъдем лоялни и почтени членове на НАТО и Европейски Съюз. Всички знаем, че това са ценностни политически съюзи в отбрана на демокрацията, човешките и гражданските права и свободи. Да напомня още един път, че втората тематика през днешния ден е модернизацията на българската армия като част от НАТО и то с концепцията да се прекратят зависимостите от Руската федерация за поддръжка на въоръжението и техниката, която имаме през днешния ден в армията. Ние ще подкрепим декларацията ", приключи Карадайъ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР