Мускулната треска е състояние, с което се е сблъсквал всеки

...
Мускулната треска е състояние, с което се е сблъсквал всеки
Коментари Харесай

Мускулна треска измъчва не само новобранците във фитнеса


Мускулната тресчица е положение, с което се е сблъсквал всеки след интервал на по-сериозно натоварване. Олакванията при мускулна тресчица са локализирани главно в мускулната група, която сме натоварили повече от нормално. Това се следи при хора, които посещават фитнеса неотдавна, или при тези, които не са загряли добре преди избрана подготовка.

Най-често обаче мускулната тресчица е резултат от прекалено натоварване на мускулатурата и може да се появи и при хора, които упражняват от дълго време и постоянно. Всъщност, точно появяването на мускулна тресчица при хора с построен режим на постоянно фитнес натоварване може да има най-сериозни последици, тъй като може да е признак на сериозното положение, означавано като лактатна ацидоза .

Като следствие от несъразмерното натоварване появяването и на мускулна тресчица, и лактатна ацидоза може да бъде сполучливо профилактирана. Това важи и за хора, които упражняват неотдавна, и за тези, които са постоянни гости на фитнес залите.

Основните признаци на мускулна тресчица са паренето и болката в мускулите, изключително при свиването и отпущането им. Сгъванията и разтяганията на мускулатурата са затруднени освен от болките, само че и от чисто физическата неспособност на мускулните нишки да действат обикновено.

Причина за това свръхобразуването на млечна киселина ( лактат ), в резултат на претоварването на мускулатурата. Млечна киселина се образува вследствие на чисто физическата неспособност на муслкулните кафези да си набират задоволително О2 при извършване на фитнес тренировката. Когато тази подготовка е прекомерно интензивна, биохимичните процеси в клетките, настъпващи при дефицит на О2, водят до струпване на преклалено количество лактат в тях. Именно той е причина както за болакта и дискомфорта в мускулите, по този начин и за намаляването на капацитета и съкратителната им дарба.

Свързани публикации.. Кои извършения са подобаващи при мускулна тресчица? 0 Бамбуков масаж - за унищожаване на мускулна тресчица 0 Претоварването може да докара до рабдомиолиза 0

Дори постоянно трениращите хора са изложени на риск от мускулна тресчица при прекалено за стандартите им натоварване. Особено в случаите, когато то е по-продължително, се появява риск освен от мускулна тресчица, само че и от рисковата лактатна ацидоза. Това положение се свързва с струпване на млечна киселина освен в претрупаните мускулни кафези, само че и в разнообразни тъкани на тялото . В резултат се появяват и доста по-сериозни от мускулната тресчица недоволства като зной, гадене, мощни стомашни болки и световъртеж.

Последствията от лактатна ацидоза може да са животозастрашаващи. Поради това даже постоянно натоварващите се във фитнес залата би трябвало да се пазят от претоварване.

Превенцията на мускулната тресчица и на по-сериозните последици от лактатната ацидоза изисква само да познаваме добре особеностите на организма си. Появата на първи признаци като парене и болежка по време на фитнес упражнение би трябвало да се преглежда като знак отстрана на тялото, с който то ни споделя „ стоп “.

Мускулна тресчица визира доста по-радко хората, които загряват добре преди натоварване и при които натоварването е поетапно. Друга доста значима превантивна стъпка е положителното кардио упражнение преди същинското натоварване. Кардио упражнението ще усъвършенства кръвоснабдяването на мускулите и ще увеличи притока на О2 към тях. Така рискът от прекалено струпване на лактат и последващата поява на мускулна тресчица ще

бъде доста по-малък.

Като допълнитетлан мярка против мускулна тресчица се предлага и добртото хидратиране на тялото по време и след натоварването, с което ще се улесни изхвърлянето на млечна киселина от организма.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР