Мушкатото е едно от онези растения, които не се нуждаят

...
Мушкатото е едно от онези растения, които не се нуждаят
Коментари Харесай

Една капка йод и мушкатото ще е неузнаваемо

Мушкатото е едно от тези растения, които не се нуждаят от кой знае какъв брой грижи, с цел да красят дома ви. Това цвете освен основава въодушевление, чрез наситените си багри, само че и ни зарежда с сила и позитивизъм.
Въпреки това, че не спада към графата „ капризни растения ” към момента има хора, които срещат известно усложнение при развъждането му.
Днес сме решили да споделим с вас тънкости и специфики, свързани с развъждането на мушкато и какво да създадем, в случай че желаеме за дълго време да се радваме на наличието му в дома и градината.
Какви грижи изисква мушкатото?
 Как да отглеждаме вярно Кордилине Как да отглеждаме вярно Кордилине
Кордилине съставлява едно листно растение, което няма цветове. Те не са му и нужни, защото единствено по себе си то е доста ефектно. Цвет...
Много е елементарно и простичко подновяването на мушкатото. Нужно е само да засаждате нови резници. Ако желаете да го размножавате, заложете на връхни резници, които са с дължина близо 7 см. Не забравяйте обаче да премахнете долните листа и да извършите срез под пъпката. Местата, където са били листата, се нуждаят от подсушаване за няколко часа. След това идва ред на засаждането и постоянното поливане.

Много е значимо да запомните, че мушкатото не се нуждае от огромна саксия. Подберете по-малки съдове, в които да го посадите. Не прекалявайте също с количеството почва. Колкото по-малко е тя, толкоз по-бързо корените ще се вплетат. Един съд е задоволителен, с цел да посадите в него не една, а цели няколко резници.
Сега обаче идва ред на кулминационния миг при развъждането на мушкато. Става въпрос за една капка йод, която е способна да извърши чудеса!

 Как да имате спалня, цялостна с растения, само че без насекомите? Как да имате спалня, цялостна с растения, само че без насекомите?
Нищо не наподобява по-мечтателно от спалня, цялостна с растения. Невъзможно е да се подсигурява, че вашето растение в никакъв случай няма да получи вред...
Йодна вода за брилянтно красиво мушкато:
• 1 капка йод
• 1 литър вода
Това са двете съставки, от които да си приготвите подхранващия разтвор. Вземете 50 мл от разтвора и полейте с него по стените на саксията, в която сте засадили мушкатото.
След като извършите това, вашето цвете ще бъде неузнаваемо. Цветовете ще са доста по-пищни и наситени!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР