Мумбай е най-големият град в Индия, който забрани пластмасови продукти.

...
Мумбай е най-големият град в Индия, който забрани пластмасови продукти.
Коментари Харесай

Глоба и три месеца затвор за използване на пластмасови продукти в Мумбай

Мумбай е най-големият град в Индия, който забрани пластмасови артикули . Жителите, хванати да употребяват полиетиленови пликове, торби, чаши и бутилки, са застрашени от три месеца затвор и санкция в размер до 276 английски лири (25 000 рупии), написа " Гардиън ".

Забраната влиза от през днешния ден.

Служители на градската администрация започнаха инспекции в града . Вече са наложени и първите санкции. Компании като McDonald`s и Starbucks са измежду санкционираните.

Наказанията варират от 500 рупии при първо нарушаване до 25 000 рупии и три месеца затвор за тези, които са хващани неведнъж да употребяват пластмасови артикули.

За обстановката със замърсяването е добре да се прави , само че за хората е огромен проблем, сподели гражданин на Мумбай и добави, че " хората тук носят всичко в найлонови чанти ".

Местни медии оповестяват за недоволства на търговци, които са алармирали, че някои инспектори се пробват да ги изнудват.

Наскоро Индия беше хазаин на Световния ден на околната среда. Тази година той беше с фокус епидемията от пластмасови боклуци . От 1950 година към 6,3 милиарда тона пластмасови боклуци са захвърлени в природата. За по-голямата част от тях са нужни минимум 450 години , с цел да се разградят.

Половината от пластмасовите боклуци в природата са от последните 13 година и към половината от тях се счита, че са за еднократно прилагане, такива като пликове, чаши и сламки.

В Индия се падат към 11 кг на човек на година в съпоставяне със 109 кг в Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР