Мултинационалните компании показват силната си ангажираност спрямо китайския пазар, особено

...
Мултинационалните компании показват силната си ангажираност спрямо китайския пазар, особено
Коментари Харесай

Китайският пазар остава ключов за мултинационалните компании

Мултинационалните компании демонстрират мощната си ангажираност по отношение на китайския пазар, изключително на фона на рекордните индустриални стойности, които регистрират техните фабрики в страната, както старта на нови капиталови планове с задгранични вложения, макар провокациите от пандемията от COVID-19, оповестява " Радио Китай ".

Маниш Батиа, изпълнителен вицепрезидент за световните интервенции на американски колос в производството на чипове Micron Technology, сподели, че заводът на компанията в град Сиан е отчел рекордна продукция на фона на епидемията. „ Заводът за пакетиране и тестване на чипове оперира на цялостен потенциал от януари насам ", сподели Батиа, като добави, че локалното държавно управление е помогнало доста за поддържането на интервенциите. „ Нямаме нито един чиновник, инфектиран с вируса ", сподели още той. Той акцентира, че Китай е извънредно значим пазар за компанията и тя няма да промени проектите си в тази тенденция.

Пред последните пет години американски колоси като Apple и Intel, както и финландският производител Nokia, регистрираха 60% растеж на приходите си в Китай, демонстрира задграничен отчет.

„ Днес наклонността към антиглобализация се покачва, само че Китай все пак поставя напъните да предлага повече благоприятни условия за фирмите с задгранични вложения, като усъвършенства нормативните уредби и уголемява достъпа до пазара, което ускорява доверите на задграничните акционери ", разяснява анализатор.

Скорошен отчет на Американската комерсиална камара в Китай и Американската комерсиална камара в Шанхай сочи, че 68% от интервюираните американски предприятия чакат естествената комерсиална активност в страната да се възвърне до три месеца.

Повечето членове на камарите дават явен сигнал, че нямат проекти да напущат Китай скоро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР