Мултифункционално културно пространство искат варненци и експертите на мястото на

...
Мултифункционално културно пространство искат варненци и експертите на мястото на
Коментари Харесай

Варненци не искат мол или хотел на мястото на Дупката! Ето какво е масовото желание

 Мултифункционално културно пространство желаят варненци и специалистите на мястото на язвата в центъра на Варна, наречено Дупката. Това сочат събраните данни от онлайн анкетата, обобщиха през днешния ден от екипа, работещ по преучването, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Беше регистриран големият интерес, при който е протекла анкетата. Допитването е обхванало 134 специалисти и 3124 варненци. От тях са отпаднали хора, които не са се отнесли задоволително правилно към изследването, употребявали са циничен език или дублиращи се отговори. След селекцията броят на интервюираните жители е останал 2859.

Категорично интервюираните са се обединили към нежеланието си на това място да изникне мол или различен огромен търговски център. Варненци са срещу пространството да бъде застроено с хотели, заведения, паркинг или жилищна постройка. 

Масово жителите са предпочели на мястото на Дупката да има публично пространство с парк и амфитеатър.

Експертите пък са сложили като първо желание построяването на многофункционален културен център с експониране на археологията и публично пространство. Това заяви през днешния ден Юлиян Добрев от Агенцията за маркетинговото проучване. 

Главният проектант на Община Варна Виктор Бузев добави, че съгражданите ни изрично упорстват това място да бъде непокътнато за обществения живот на Варна. Той добави, че следва провеждането на интернационален конкурс, който да избере най-хубавият архитектурен план за пространството. Предстоят и голям брой публични разисквания за ориста на зоната с жители и специалисти, добави Бузев. Очаква се до края на годината да бъде направено заданието за провеждането на състезанието. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР