Мултифункционален, идеален за всеки пост. Това е може би най-тъчното

...
Мултифункционален, идеален за всеки пост. Това е може би най-тъчното
Коментари Харесай

Кой е Росен Желязков, новата номинация за транспортен министър

Мултифункционален, съвършен за всеки пост. Това е може би най-тъчното определение за Росен Желязков, който през днешния ден бе номиниран за министър на превоза, осведомителните технологии и известията от съдружния съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти.
 Росен Желязков ще е новият министър на превоза  Намериха спокоен кей на Московски. Пращат го в Черноморската банка
През последните месеци той бе ръководител на Комисията за контролиране на известията. Ако бъде определен за министър, Желязков ще би трябвало да зареже сигурна работа в самостоятелен регулатор със 7-годишен мандат, с цел да поеме едно от най-забатачените министерства през последните години. Това единствено по себе си е много необичайно предвид на все по-натрапчиво насаждащото се чувство за рецесия в ръководството и възможен по-кратък мандат на кабинета Борисов-3 от предстоящото.

Чисто професионално нищо не свързва Желязков с транспортния бранш. Досега му бе търсено място на разнопосочни висши държавни позиции, само че измежду тях нямаше и помен нито за влакчета, нито за тирчета и рейсове, нито за самолетчета.

До миналата Желязков ръководеше Държавната организация " Електронно ръководство ". ГЕРБ го сложиха там откакто преди този момент пробваха да го изстрелят отпред на Комисията за защита на конкуренцията през 2016 година Кандидатурата му обаче не мина поради опълчване от страна на ДСБ и част от гражданския съвет на тогавашния Реформаторски блок.

Бъдещият транспортен министър е правист, приключил е Софийския университет, а напредъкът в кариерното му развиване е директно обвързван с този на Бойко Борисов. 

Първата работа на Желязков е в Столична община. Още като студент той е назначен в районното кметство “Средец ”, където е секретар и и.д. кметски наместник до 1995 година После известно време адвокатства, а през 2003 година става основен секретар на огромната община. По това време кмет е Стефан Софиянски.

След идването Борисов той си остана на поста, а по-късно дружно с него се мести в Министерски съвет. С идването на власт на ГЕРБ през 2009 година Желязков от основен секретар на общината бе ъпгрейднат в основен секретар на страната.

Позабравен факт е, че Росен Желязков също бе обвиняем. Името му е бе намесено в така наречен Костинбродска афера от 2013 година при която се появиха подозрения за изборни операции. Точно Желязков беше единствения обвинен по делото, но през 2015 година той бе изцяло оправдан от Софийския градски съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР