Муджинга Камбунджи, Дитаджи Камбунджи и Джейсън Джоузеф постигнаха най-впечатляващите резултати

...
Муджинга Камбунджи, Дитаджи Камбунджи и Джейсън Джоузеф постигнаха най-впечатляващите резултати
Коментари Харесай

Супер резултати в спринтовите бягания на шампионата на Швейцария

Муджинга Камбунджи, Дитаджи Камбунджи и Джейсън Джоузеф реализираха най-впечатляващите резултати на националния шампионат на Швейцария по лека атлетика в зала директно преди Европейското състезание в Истанбул от 2 до 5 март.

Световната шампионка на 60 метра в зала Муджинга Камбунджи реализира 7.06 секунди още в полуфиналите на 60 метра, а във финала спря хронометрите на 7.03 секунди. Нейното достижение е също и №1 в Европа за сезона. Втора е британката Диша Ашър-Смит със своя народен връх от 7.04 секунди, подложен в Карлсруе.

По-малката сестра на Камбунджи - Дитаджи, усъвършенства личния си народен връх на 60 метра с трудности. 20-годишната хърделистка бяга 7.93 секунди в сериите, а във финала пресече линията за 7.81 секунди. С това достижение швейцарката се подреди на второ място в европейската класация за сезона. №1 там е полякинята Пиа Скржижовска със 7.78 сек.

Носителят на европейски трофеи на 110 метра с трудности при юношите под 20 години и при младежите под 23 години Джейсън Джоузеф също записа впечатляващо показване на шампионата на Швейцария. 24-годишният спортист усъвършенства личния си народен връх на 60 м/пр от 7.48 секунди на 7.45 секунди в сериите, а във финала беше още по-бърз - 7.44 сек, като с този резултат се изравни на девето място в европейската класация за всички времена в зала.

Действащата европейска шампионка в овчарския скок в зала Анджелика Моузер преодоля 4.50 м за купата. Специалисти в многобоя завоюваха купите в скока на дължина. При дамите се наложи бронзовата европейска медалистка в седмобоя Аник Калин с 6.52 м, а при мъжете сребърният европейски медалист в десетобоя Симон Ехамер със 7.98 м.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР