Mubadala World Tennis Championship, полуфиналСтефанос Циципас – Каспър Рууд 6-2,

...
Mubadala World Tennis Championship, полуфиналСтефанос Циципас – Каспър Рууд 6-2,
Коментари Харесай

Циципас записа убедителен успех над Рууд в Абу Даби


Mubadala World Tennis Championship, полуфинал

Стефанос Циципас – Каспър Рууд 6-2, 6-2

Стефанос Циципас се класира за финала на демоснтративния шампионат в Абу Даби след безапелационна победа над Каспър Рууд. Гръцкият тенисист и през днешния ден показва отлична форма и записа втора чиста победа, приключвайки мача единствено за 65 минути.

Негов конкурент в утрешния край ще бъде Карлос Алкарас или Андрей Рубльов.

Основното оръжие в арсенала на Циципас беше началния удар, като международният №4 записа доста повече асове (10-2) и не направи нито една двойна неточност. Гръцкият тенисист завоюва 90% от точките си на първи сервис (26/29) и осъществя четири от единадесетте си благоприятни условия за пробив (36%), до момента в който Рууд по този начин и не доближи до брейкпойнт в хода на мача.

Още от началото на мача Циципас контролираше протичащото се на корта с къси разигравания, които нерядко завършваха със „ сервис-мрежа “. Това оказа помощ на родения в Атина тенисист на два пъти да пробие сервиса на съперника си и да поведе безапелационно с 5-1. Рууд опита да промени развоя на сета, само че Циципас към този момент не можеше да бъде спрян и продължи да бъде безукорен при подаванията си, надделявайки с 6-2.

Началото на втория сет бе достап по-оспорвано – Рууд избави брейкпойнт и равенството се резервира до 2-2. От този миг нататък обаче Циципас още веднъж стартира да господства и макар напъните на норвежеца в отбранителен проект записа два поредни брейка, с които оформи крайното 6-2, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР