Mubadala Silicon Valley Classic, финалДария Касаткина – Шелби Роджърс 6-7(3),

...
Mubadala Silicon Valley Classic, финалДария Касаткина – Шелби Роджърс 6-7(3),
Коментари Харесай

Титла в Сан Хосе и завръщане в топ 10 за Касаткина


Mubadala Silicon Valley Classic, край
Дария Касаткина – Шелби Роджърс 6-7(3), 6-1, 6-2


Дария Касаткина оцеля в тежък физически конфликт, с цел да стигне до поврат във финала на WTA 500 шампионата в Сан Хосе. Това обезпечи на рускинята и завръщане в топ 10 на международната класация за първи път от 2019-а насам.

За нея това бе първи трофей за сезона и той пристигна след 6-7(3), 6-1, 6-2. Това е пета купа за нея, а също така и юбилейна победа №200 в WTA тура.

Касаткина проби първа в мача и поведе с 5-3, само че не съумя да затвори сета. Роджърс увеличи равнището и с мощната си игра съумя да избави сетбол преди да завоюва тайбрека след 78 минути на корта.

Тези старания обаче сякаш лишиха прекомерно доста на американката. Тя не бе губила сет през седмицата, само че на собствен ред Касаткина бе постигнала два обрата – против Елена Рибакина и против Арина Сабаленка.

Нейната разнообразна игра, централизация и физическа резистентност се оказаха основни. От 1-1 във втория сет рускинята завоюва идващите седем гейма, с цел да стигне до 6-1 и 2-0 в решителната трета част. До края нямаше проблеми да затвори дуела след 2 часа и 32 минути на корта.

Касаткина приключи мача с 24 уинъра и 32 непредизвикани неточности по отношение на 27 печеливши удара и 39 грешки от ракетата на американката.

Така чудесният сезон за Касаткина продължава. В Сан Хосе тя победи две тенисистки от топ 10 в лицето на Паула Бадоса и Сабаленка плюс шампионката от Уимбълдън Рибакина. Тя е трета по победи през годината с 32 като изостава само от Ига Швьонтек и Онс Жабур.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР