MTG е изненадана от решението и ще го оцени, преди

...
MTG е изненадана от решението и ще го оцени, преди
Коментари Харесай

Oт MTG са изненадани от забраната да продадат "Нова телевизия"

MTG е сюрпризирана от решението и ще го оцени, преди да реши какви стъпки да предприеме.

Това обявиха от скандинавската компания, когато " Дневник " потърси реакцията им по решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да забрани придобиването на " Нова Броудкастинг Груп " АД от най-богатия предприемач в Чехия - Петр Келнер. Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен период от приемането му от претендента.

През февруари MTG разгласи, че подписала съглашение да продаде 95% от " Нова броудкастинг груп " на PPF Group - холдинг, следен от най-богатия чех Петр Келнер. Останалите 5% от българската медийна група са на изпълнителния шеф Дидие Щосел.

Комисия за защита на конкуренцията обаче има опасения за резултата от договорката върху конкурентната среда на този пазар, както и за хоризонтално припокриване на дейностите на участниците в концентрацията на пазара на онлайн търговия.
Комисия за защита на конкуренцията е открила, че придобиваната група разполага със забележителен финансов и учредителен запас, опция за осъществяване на икономии от мащаба и обсега, и одобрен имидж.

Според антимонополната комисия забележителният брой средства за всеобща информация, с които ще разполага обединената група, ще ѝ даде значително преимущество пред останалите участници, предоставящи медийни услуги.
Този извод се прави, макар че кандидат-купувачът няма свои сдружения в тази сфера в България и в този смисъл няма по какъв начин пазарният му дял да се усили от настоящето състояние. Единственото изключение е www.pazaruvaj.com.

Повече за решението на комисията четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР