Мрежа от будистки храмове, пещери и други структури са открити

...
Мрежа от будистки храмове, пещери и други структури са открити
Коментари Харесай

Мрежа от будистки храмове открита в индийски национален парк

Мрежа от будистки храмове, пещери и други структури са открити от Археологическата работа на Индия (ASI) в Националния парк „ Бандхавгарх ”, който е по-известен като дом на сериозно застрашена популация от бенгалски тигри. Екипът разкри фрески с някои от най-старите писмени системи в Южна Азия, като Брахми, Шанхалипи и Нагари, съобщи ARTnews.

В особено изказване Агенцията разгласи, че оброчищата и фреските са добавили „ нова глава в историята на Бандхавгарх “, и са скъпо завещание на североизточните райони на Мадхя Прадеш и югоизточния Утар Прадеш в централна Индия.

Екипът документира към 65 квадратни благи археологическа територия и стартира изследване след първите разкопки от 1938 година Регистрирани са 26 храма в 26 пещери, други два независими храма, две оброчни ступи, 46 статуи на индуски божества.

Екипът също по този начин откри останките от чайтя - будистко светилище и отшелнически килии с каменни кревати, евентуално издигнати от почитатели на будистката фракция Махаяна.

„ Най-изненадващата находка са останките от будистките структури в региона, където е управлявала индуистка династия. Това допуска религиозна приемливост. Все още не е известно кой е построил тези светилища и пещерни храмове ”, прецизират от ASI.

Бандхавгарх се загатва в редица митове от разнообразни исторически интервали, както и в епоса Рамаяна. Името се състои от две думи, които значат брат (Bandhav) и цитадела (Garh), която към момента се извисява на рид в резервата. Сегашният Национален парк е някогашен ловджийски резерват на махараджата на Рева. Основната негова атракция са белите тигри.

Националния парк „ Бандхавгарх ” е с повърхност от 450 кв. км и е разгласен за резерват за тигри през 1993 година В него се срещат повече от 22 типа бозайници и 250 типа птици
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР