Мръсен е въздухът в София и тази сутрин. На места

...
Мръсен е въздухът в София и тази сутрин. На места
Коментари Харесай

Мръсен въздух в София и тази сутрин

Мръсен е въздухът в София и тази заран. На места превишението на фини прахови частици сутринта е повече от 5 пъти над нормата.
Мръсният въздух в София: Прахови частици 8 пъти над нормата в „ Надежда ” В квартал „ Павлово ” по обед бяха регистрирани 250 микрограма на пространствен метър, което е пет пъти над нормата
Данните на платформата Airbg.info демонстрират, че най-замърсен е въздухът над кварталите „ Хаджи Димитър”, „ Лагера”, „ Надежда” и „ Сухата река”.

Прогнозата на Столичната община също е за високо замърсяване – 4 пъти над нормата, само че единствено за региона на Павлово. И през днешния ден буферните паркинги на метрото ще бъдат безвъзмездни.
Безплатни буферни паркинги в София през днешния ден поради мръсния въздух От Столичната община приканват водачите да се възползват
Осем акта са съставили през вчерашния ден екипите на Столичния инспекторат при инспекции за източници на замърсяване. Проверени са строителни обекти, автосервизи и пунктове за промяна на автомобилни гуми.

Извършени са и инспекции за горене на боклуци навън. А след инспекция на някогашните виетнамски общежития са конфискувани и извозени 4 камиона с боклуци, готови за горене. Акцията продължава и през днешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР