Мрачно и студено утро ни посрещна днес. През деня ще

...
Мрачно и студено утро ни посрещна днес. През деня ще
Коментари Харесай

Мрачно утро, дъждовен ден

Мрачно и студено утро ни посрещна през днешния ден. През деня ще бъде облачно и ще вали.

Ще духа сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са сред 19° и 24°, малко по-високи в югоизточните региони и Черноморието, за София към 19°, заяви Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане денем ще се задържи съвсем без смяна - малко по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива и тук-там ще превали временен дъжд, в обособени региони съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява дъжд. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще има и слаб снеговалеж. Ще духа сдържан до мощен западен вятър. Дневните температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 7°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР