Мраченик остава без вода шести ден, спукана тръба изправи на

...
Мраченик остава без вода шести ден, спукана тръба изправи на
Коментари Харесай

Безводие в Мраченик: Източиха цял напоителен канал, за да ре...

Мраченик остава без вода шести ден, спукана тръба изправи на нокти както жителите на селото, и ВиК и община Карлово.

За да бъде ремонтирана спуканата тръба трябваше да се спре напоителен канал, който потегля от язовир „ Домлян “ и пресича землищата на над 10 села в района.

За да помогне на жителите на селото в тази обстановка община Карлово изиска подпомагане от Министерството на защитата за две водоноски, които да обезпечават прясна вода за локалните поданици. Водоноска достави и ВиК.

Драмата на едно от най-малките обитаеми места в района стартира преди десетина дни, когато се спука тръба на довеждащия тръбопровод в землището на Домлян. Тъй като тя минава под напоителния канал, трябваше да се спре водата, която влиза в канала от язовир „ Домлян “, да се източи изцяло и едвам тогава да се пристъпи към работа. Ден след приключването на ремонта водата направи друга пробойна във водопровода на същото място и всичко стартира изначало.

Сега в селото има три водонски. За хората обаче е мъчно да стигат до цистерните с прясна вода, описа кметският наместник Мария Урумова. Селото е със стръмен терен, а множеството хора са възрастни и се затрудняват. А кметството не разполага с пари да им закупим бутилки с минерална вода, изясни тя.

За да има Мраченик несъмнено водоснабдяване би трябвало да се подмени водопровода, твърди кметицата. Тръбите са остарели, а също така трасето минава под напоителен канал и ремонтите след водни повреди са комплицирани. Направила съм предложение пред община Карлово за това, сподели още Мария Урумова.

Снимката е илюстративна

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР