Моята теза е, че 2024-а година ще бъде ключова за

...
Моята теза е, че 2024-а година ще бъде ключова за
Коментари Харесай

Антон Кутев: Пеевски е мощен фактор, не разбирам какво прави

" Моята теза е, че 2024-а година ще бъде основна за партийната система на страната ", това сподели представителят на служебните държавни управления Антон Кутев в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

В понеделник водачът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски обществено насочи въпрос до основния прокурор, основния секретар на МВРи шефовете на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията. Той попита " за какво прокуратурата и службите не подхващат или не оповестяват данните за инспекции и каузи по случаи с висока социална сензитивност, свързани с президентската администрация, макар многочислените медийни изявления и обществено оповестени сигнали ". 

" Наистина не разбирам какво прави Делян Пеевски. Той е мощен фактор, изключително когато реши да е деструктивен. Сегашните дейности на Пеевски нямат нищо общо с това, което Движение за права и свободи излъчва през годините ", разяснява Кутев. 

Президентът Румен Радев отговори обществено на Пеевски в 12 ч, когато трите национални малките екрани излъчват обедните си вести. 

" Аз няма да разясня Господин Магнитски. Опитомяването на водачите на ПП-ДБ дава очаквания, че със същия метод може да се подходи към президентската институция. Това няма да стане. Балзак от дълго време е декларирал, че една от най-отблъскващите навици в дребните души е, че подозират своите низости у другите ", отсече Радев, без нито един път да назове Пеевски по име.

А на въпрос дали ще прави партия, за първи път заприказва за " неизбежна поява на опция ".

Междувременно СГП разгласи, че стартира инспекция за остарели каузи и преписки против Николай Копринков - секретар на президента по вътрешната политика, и някогашния началник на Национален осигурителен институт Сотир Ушев. Именно тях уточни Пеевски преди седмица, когато приказва за " касиери ", и дефинира президентството като " тъмна институция, цялостна с доста кеш ".

" Това са доста мощни думи, които надвишават естественото политическо говорене и афишират война, която не може да бъде затворена. Аз познавам Николай Копринков от преди да стане консултант на президента. Нито един път до момента не съм видял нещо в него, с което да е накърнил моето възприятие за правда и морал ", разяснява представителят на служебните държавни управления. 

Три часа след отговора на президента, депутатът от Движение за права и свободи свика брифинг, в който назова Радев " мистър Кеш " и сподели, че диктатурата му е свършила. 

" Надявам се, че Борислав Сарафов е по-умен от Иван Гешев и няма да влезе в президентството ", разяснява Антон Кутев. 

По думите му никой с изключение на президентът не може да каже дали ще прави партията. 

" В политиката има кукли и кукловоди. Има хора, които са обществени и имат едни правила за държание, има други, които владеят лостовете и имат различен кодекс на държание ", сподели още Кутев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР