Моята логика сочи, че сега ще има предложен състав на

...
Моята логика сочи, че сега ще има предложен състав на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Ще има предложен състав на кабинет още с първия мандат

Моята логичност сочи, че в този момент ще има препоръчан състав на кабинет още с първия мандат, разяснява в предаването " Лице в лице " по bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

" На средата на тези договаряния сме, предстоят срещи с още обединения в Народното събрание. За разлика от предходната година, когато имаше съвещания и предоставяне на мандати, има една основна разлика - че ще бъдат препоръчани държавни управления както от първата политическа мощ, по този начин и от втората. Миналата година идваха номинирани от името на парламентарната група и връщаха мандатите ", напомни вицепрезидентът.

За вероятен вид на държавно управление с третия мандат тя разяснява, че не счита, че на този стадий би трябвало да се отхвърлят опциите на първите два, добавя Българска телеграфна агенция. " Всичко зависи от това каква формула ще избере първата политическа мощ - партия ГЕРБ, с цел да показа своето държавно управление. Смятам, че ще подходят съществено, това сочат срещите и самодейностите, които вършат с политическите партии. Вероятно ще има някаква експертност в този кабинет и хора, които доста мъчно биха могли да бъдат отречени от другите политически сили. Нека да не избързваме с третия мандат, а има и втори. Още повече, че от " Продължаваме Промяната " в последно време също приказват, че ще се пробват с държавно управление на малцинството ", сподели Илияна Йотова.

Тя разяснява и срещата сред ГЕРБ и " Продължаваме Промяната " от през вчерашния ден. " Беше доста огромно упованието от тази среща, само че парата беше изпусната авансово. От самата среща вест нямаше. Всички неща, за които се говореше, са проблеми и неща, които сме чували нееднократно и биха могли да бъдат разисквани напълно умерено в коридорите на Народното събрание и пленарната зала ", сподели Илияна Йотова. Според нея скъпото е в това, че я имаше. Оттук нататък толкоз за наличието, добави тя.

" По-скоро " Продължаваме Промяната " унищожи едно табу във връзка с ГЕРБ и тази среща стана допустима ", означи Йотова. Според нея срещата има политически знак от друга позиция. " Може би политиците са осъзнали, че друг е методът да се беседва в Народното събрание - със замеряне с обиди и квалификации, а би трябвало да се приказва и за политики ", уточни вицепрезидентът.

Според нея тази среща има още едно измерение и то е какво носи тя в политически аспект и за двете партии. Срещата е имала за цел да покаже на другите обединения в Народното събрание, че това са партиите, които ще вземат решение както ориста на бъдещото държавно управление, по този начин и ще дефинират политическата картина в страната, счита Илияна Йотова.

" Не е за занемаряване и това, че с ГЕРБ някой приказва и това е втората политическа мощ ", сподели още тя. " Твърде бързо стана тази среща и се запитвам дали хората, които стачкуваха 2020 година, одобряват тази среща ", означи още вицепрезидентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР