„Моят призив към вас колеги е - нека да се

...
„Моят призив към вас колеги е - нека да се
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: Нека да се поучим от собствените си грешки, които допуснахме през тези 2 години на ковид епидемия

Моят апел към вас сътрудници е - дано да се поучим от личните си неточности, които допуснахме тези 2 години. Нека не издаваме нареждания като наредби, които завардваха българските курортни градове, българските огромни градове и създаваха безпорядък измежду хората. Нека да не стопираме, както единствено ние спряхме, българските възпитаници от образование съвсем 2 години. В това отношение коалиция “БСП за България “ имаше най-разумен метод, през цялото време до в този момент. Тя постоянно беше за деликатната преценка на всяко отношение към тази зараза. “ Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов от парламентарната естрада по отношение на коронавирус пандемията и зеления документ.

По думите му сходна обстановка може да пристигна всеки идващ миг, всяка последваща година на повърхността на земята.

„ Когато преди 2 години четях първите разбори за Ковид-19 сериозните учени представяха като проблем не силата и трагичността на тази зараза. Грешките, които се направиха, бяха направени в обособени елементи на света и по друг метод. И у нас тези неточности също се политизираха, отклониха естественото човешко битие на цели генерации в България. Това не трябва да забравяме, разделяйки се в този момент със зеления документ “, прикани социалистът.

По думите му, в случай че още веднъж се появят сходни условия, депутатите би трябвало да бъдат на висотата на политическата си роля, а не на желанието да осъществят една или друга фантазия. „ Отклоняването в политически аспект на значимостта на тази зараза даде в ръцете на една партия желанието тя да овладее една политическа обстановка. Това не се случи, обаче “, изясни проф. Михайлов и добави, че в тази настройка Народното събрание не е позволило грубото политизиране на този въпрос, както е станало преди 2 години.

„ Съгласявам се с думите, че прекалено много неща си казахме към този момент по казуса за зеления документ и тази зараза. Но завесата ще падне и ще замете доста истини и лъжи, които се споделиха в Народното събрание и в цялото ни общество “, съобщи Георги Михайлов. Той поддържа някои от въпросите, които сложи партия “Възраждане “ в тяхното искане да се направи специфична комисия за Ковид, само че напомни, че тогава не е било належащо.

„ Здравната комисия ще прегледа от здравна позиция проблемите. Създаването на такава комисия, като в нея ще бъдат хора, които нищо не схващат от тази зараза, щеше да бъде груба, политическа неточност “, безапелационен бе той.

„ Ние още април месец, по време на предизборната акция, се присъединихме към мнението на Националния център по публично здраве, който фактически сподели, че до април 2021 година във връзка с коронавирус пандемията, са взимани най-вече политически и то неверни решения. За да не продължи това, ние се обединихме към концепцията да не политизираме този въпрос “, сподели още социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР