Моят призив е: Винаги мислете какво правите, защото това се

...
Моят призив е: Винаги мислете какво правите, защото това се
Коментари Харесай

Денков призова депутатите да мислят какво правят, защото действията им се виждат

" Моят апел е: Винаги мислете какво вършиме, тъй като това се вижда по малкия екран и се вижда от хората. Не са допустими тези неща. Всеки би трябвало да си носи отговорност за дейностите си ". Това разяснява пред публицисти министър председателят Николай Денков по отношение на покачването на напрежението през днешния ден сред народните представители в Народното събрание.

Премиерът и министри от кабинета се срещнаха довечера с учениците от 68 Средно учебно заведение „ Акад. Никола Обрешков “.

В отговор на въпрос дали конфликтите през днешния ден блокират работата на Народното събрание, министър–председателят сподели, че сигурно това пречи и предходната седмица фактически се е стигнало до блокаж. По думите му това е проблем. Денков обаче не чака да има неприятни последици и проблеми със наличието на държавния бюджет.

На въпрос за бюджета на НЗОК и ДОО Денков сподели, че всичко, което е импортирано, е извънредно добре премислено и той няма терзания в това отношение. Винаги един по-задълбочен спор освен може да промени нещо, само че може по-добре да изясни какви са аргументите и доводите да се вземе едно или друго решение, сподели министър председателят. Според него неналичието на спор пречи и на народните представители, и на хората, които се интересуват за какво едно или друго решение е взето. Така се губи доверие, сподели министър-председателят. " Не би трябвало да има такива неща в Народното събрание ", добави Денков.

По тематиката за измененията в Конституцията Денков означи, че е значимо да бъдат взети верните решения за смяна в главния закон на страната. Промените се приготвят от месеци и още през лятото бяха изпратени на Венецианската комисия, тя направи обзор и върна своите мнения, напомни министър председателят. Според него това, което е квалифицирано, подхожда на всички рекомендации. Когато няма спор, хората не могат да схванат за какво е взето едно или друго решение и се губи доверие, сподели Денков.

В отговор на въпрос за лабораториите за кръвни проби на водачите за опиати министър председателят означи, че не е проверявал през последните два месеца какво се случва, само че през февруари-март би трябвало да бъде закупена инсталация и да се премине на денонощен режим на работа.

Относно Паметника на Съветската войска Николай Денков изясни, че монументът е демонтиран на части, както е и инсталиран. " Така е и свален, с цел да бъде изчистен и още веднъж свързан и подложен в музей ", уточни министър председателят. Паметникът ще се сложи в Музея на социалистическото изкуство или на друго място. Това е акт, просрочен с години, който би трябвало да се случи, уточни Денков. Според него опитите да се забави този развой не трансформират нищо. Този монумент се употребява за мотив, с цел да се изпълнят други политически стремежи. Целта е да се пречи на Конституцията и на работата на Народното събрание, счита министър председателят Денков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР