Моят избор беше проведен от два състава на Висшия съдебен

...
Моят избор беше проведен от два състава на Висшия съдебен
Коментари Харесай

Георги Чолаков: Искам да променя имиджа на ВАС

Моят избор беше извършен от два състава на Висшия правосъден съвет. Подобна процедура до момента не е имало. Това сподели в утринния блок на БТВ новият ръководител на Върховния административен съд Георги Чолаков.

В конституционните пълномощия на президента е да реши дали да върне указа за назначение на оферти претендент. В съответния случай президентът е решил да откаже и надлежно върна процедурата във Висшия правосъден съвет. Не се тормозих за това, защото е в пълномощията на президента, съобщи Чолаков.

Той се съгласи с изказванията, че във Върховен административен съд има роднински назначения. Въпросните хора са се явили на състезания, спечелили са ги, обаче са родственици на съдии във Върховен административен съд или в други съдилища. В закона няма забрани за такива назначения. Важен е самият надзор при кариерата на тези хора. Ако има нарушавания, правните отношения им постоянно могат да бъдат прекъснати, изясни новият ръководител на Върховен административен съд.

В живота си съм имал доста тествания, които съм се опитвал да превъзмогвам. Започнах като арбитър и през 1995 година напуснах поради тежки спорове с управлението на Окръжния съд. Бях юрист в продължение на 12 година, а по-късно станах арбитър в Административния съд, като ново предизвикателство бях и нотариус в Балчик, а по-късно аплайвах за ръководител на Върховния административен съд, сподели Георги Чолаков.

Искам да трансформира имиджа на Върховен административен съд, да бъде явен, открит, жителите да знаят какво се случва зад стените на тази зала, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР