„Мотивите по вота на недоверие ще бъдат внесени на 17-и

...
„Мотивите по вота на недоверие ще бъдат внесени на 17-и
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: ГЕРБ са феодализирали цели региони

„ Мотивите по вота на съмнение ще бъдат импортирани на 17-и януари, както обявихме. В момента се работи по тях. Темата корупция обаче, е голяма. Действията на третото държавно управление на Борисов дава извънредно съображение за подобен избор. Подхождаме съществено към тематиката, синтезирането и обобщаването на мотивите”. Това сподели зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Жельо Бойчев пред Българска национална телевизия.

Той бе безапелационен, че сме очевидци на непозволено съсредоточаване на финансовия запас в страната. Бойчев напомни, че държавното управление на Борисов, за съвсем 10 месеца ръководство, е провело процедури за към 10 милиарда лева в условия, ограничаващи конкуренцията.

„ Свидетели сме на съсредоточаване на финансов запас в доста стеснен брой компании. В цели браншове е така”, сподели още националният представител. Той съобщи, че тази централизация на някои места минава във феодализация. „ Така е в Хасково, Добрич, Велико Търново”, добави още Бойчев.

„ Няма по какъв начин да пропуснем опазването на здравето, разходването на средствата там, въпросите, свързани с контрабандата и ощетяването на бюджета. Ситуацията в страната е ужасяваща и би трябвало да се вземат ограничения, с цел да бъде преборена корупцията”, безапелационен бе Жельо Бойчев.

Социалистът съобщи, че електронните услуги са една от предпоставките за понижаване на корупцията, тъй като се лимитира опцията за директен контакт сред жителите и този, който обезпечава услугата. „ Спирането на приключването на средствата в опазването на здравето също минава през електронните услуги”, сподели още той. Бойчев напомни, че Българска социалистическа партия е поискала спор и обсъждане в Народното събрание за електронното ръководство. „ За него са дадени 200 млн. лева, само че няма никакъв резултат”, безапелационен бе той.

Народният представител сподели още, че в случай че ветото на президента бъде отхвърлено, ще бъде забавно да се види, с кои други гласове, с изключение на на ГЕРБ и патриотите, ще бъде направено това, с цел да се създадат изводът - крепи ли се държавното управление на зависимости и ползи.

„ Отново сме очевидци на договорка към властта. Затова антикорупционният закон е доста значим за ръководещите, с цел да могат те да управляват, в това число и народни представители, които поддържат държавното управление на Борисов”, добави социалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР