Мотивът му е, че бизнесът и търговците приемат преминаването на

...
Мотивът му е, че бизнесът и търговците приемат преминаването на
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Управляващите да сложат цени в евро за 9 месеца, за да свикнат хората

Мотивът му е, че бизнесът и търговците одобряват прекосяването на лв. към евро

" Предлагам който и да ръководи и идващото служебно държавно управление да се направи опит в комерсиалните мрежи на огромните вериги да се сложат цените в евро и в лв. в продължение на 9 месеца. За да могат хората да свикнат, че това, което си купуват в лв., в случай че до него стои цената в евро, да е по курса 1,95 лева за евро ”.

Това съобщи Любомир Каримански – консултант на финансовия министър и някогашен претендент за гуверньор на Българска народна банка, в студиото на.

Мотивът му е, че бизнесът и търговците одобряват прекосяването на лв. към евро. „ Да могат хората да свикнат, че няма нищо рисково ”, сподели Каримански. Според него референдумите за еврото не са дневният ред на хората. „ Политиката е изместена от икономическите и битовите проблеми на хората. Когато приказваме за икономическите проблеми, да се съсредоточим върху съответните цели, ограничения и времево осъществяване на тези ограничения ”, сподели той. „ Защо да отвличаме вниманието на цялото общество посредством странични действия ”, запита Каримански.

„ Парите за пенсии са обезпечени до края на годината и няма мотив за терзание.„ Последната емисия от МФ беше външен заем, който ще покрие падежирането на заема за първото тримесечие т.г. ”, сподели Каримански.

„ Има риск от позиция на недостига да се натовари бюджета, който ще би трябвало да бъде признат за 2023 година – дали след няколко месеца, ние ще имаме бюджет за актуалната година и с всички промени и допълнения разходната част на бюджета ще нарасне още повече ”.

„ Популисткото наддаване е на ход ”, сподели Каримански във връзка настояването на Българска социалистическа партия да се усили още повече минималната работна заплата на 850 лева откакто към този момент измененията за това искане влязоха в дневния ред на Народното събрание.

По думите му, нарастването на минималната работна заплата от 640 на 780 лева дава отговор на скока на инфлацията. „ Всички споделят, че стопанската система ще има закъснение през 2023 година по отношение на 2022 година, в това време желаеме да я товарим с още разноски. Популисткото говорене и разпределяне на средства без разбор „ разходи-ползи ” за страната, без ясни ограничения по какъв начин ще пораства стопанската система – в случай че вложенията имат опция да порастват за добавена стойност, тогава е резонно да порастват и възнагражденията. Дали депутатите не задават растеж посредством минималната работна заплата на междинната, а от там – и нарастване на техните хонорари ”, запита някогашният народен представител.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР