Мотивът ми да гласувам против за Истанбулската конвенция в ЕП

...
Мотивът ми да гласувам против за Истанбулската конвенция в ЕП
Коментари Харесай

Джамбазки за Истанбулската конвенция: Това е пропаганда

Мотивът ми да гласоподавам " срещу " за Истанбулската спогодба в Екологичен потенциал е, че това няма нищо общо с насилието над дами. Това е агитация, която се пробва да трансформира метода на нашия живот. Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки по БТВ.

„ Зад фасадата за отбрана на права и отбрана от домашно принуждение, а се пробутват обществени функции на пола, трети полове и всевъзможни други такива извращения, на които изобщо не им е мястото в сходни документи “, добави той.

В сряда стана ясно, че с огромно болшинство Европейският парламент поддържа въвеждането в Европейски Съюз на Истанбулската спогодба. Препоръката бе утвърдена с две обособени гласувания с над 450 гласа от към 600 взели участие евродепутати.

Предвижда се Съветът на Европейски Съюз също да гласоподава. Процедурата изисква постигането на квалифицирано болшинство, а не на единогласие измежду страните от Европейски Съюз.

По думите на евродепутата домашното принуждение е нещо укоримо, което би трябвало да бъде преследвано, само че не е мястото в сходни документи на „ тезите за цялата друга клоунада, която се крие откъм гърба. “

Към септември 2022 година конвенцията е подписана от всички страни в Европейски Съюз и е утвърдена от 21 от тях (Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Финландия, Франция, Хърватия и Швеция).

България, Латвия, Литва, Словакия, Унгария и Чехия към момента не са утвърдили конвенцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР