Мостът Франсис Скот Кий в Балтимор, САЩ, се срути, повличайки

...
Мостът Франсис Скот Кий в Балтимор, САЩ, се срути, повличайки
Коментари Харесай

Инцидент с масови жертви. Какво се случи с моста Франсис Скот Кий в Балтимор

Мостът " Франсис Скот Кий " в Балтимор, Съединени американски щати, се срути, повличайки в реката няколко автомобила. До това се стигна, откакто товарен транспортен съд се вряза в него. Какво знаем?

Голям мост в град Балтимор , Съединени американски щати рухна, откакто контейнеровоз се блъсна в него рано във вторник, заяви Асошиейтед прес (АП). Няколко транспортни средства паднаха в реката в резултат на това.

Мостът " Франсис Скот Кий " се намира над река Патапско, наоколо до столицата Вашингтон DC, и е с дължина 2,57 км.

Спасителите търсят минимум седем души във водата. По информация на Франс прес, която се базира на локалната пожарна, падналите в реката са до 20 души, като цифрата към момента не е доказано. По-късно сутринта стана ясно, че двама души са били извадени сполучливо, като единият е в тежко положение.

На видеоклипове в обществените мрежи се вижда, че плавателният съд се е блъснал в една от опорите на моста, вследствие на което пътното платно се е разпаднало на няколко места и е паднало във водата. Корабът се е запалил и от него се е издигал гъст, черен пушек.

Причината корабът да се блъсне към момента не е ясна. Според локалната пожарна няма индикации това да е било акт на тероризъм или да е било съзнателно.

" Това е изключителна обстановка ", споделя пред АП Кевин Картрайт , шеф в отдел връзки на пожарната работа в Балтимор. " В момента се фокусираме върху опитите да спасим и възстановим [падналите във водата] хора. "

Ларс Янсен , специалист по мореплаване, дефинира случилото се като " огромна злополука ". Той, че това " ще сътвори обилни проблеми на Източното крайбрежие на Съединени американски щати за американските вносители и експортьори ", само че от световна позиция няма да има доста влияние.

Според Янсен към 21 000 единици товари ще би трябвало да преминат през други пристанища в района, като " голям брой търговски кораби в този момент са в капан в пристанището на Балтимор ".

Мостът е открит през 1977 година и е кръстен на създателя на химна на Съединени американски щати " The Star-Spangled Banner ". Построяването му лишава пет години и коства близо 110 млн. $.

Патапско е значима артерия, която дружно с пристанището на Балтимор е център на корабоплаването по Източното крайбрежие.

Според Картрайт корабът, който се е блъснал в него, се назовава " Дали ". Кораб с това име се е насочил от Балтимор към Коломбо, Шри Ланка, съгласно уеб страниците Marine Traffic и Vessel Finder. Корабът е плавал под сингапурски байрак, оповестява радиостанция WTOP.

Всички платна са затворени и в двете направления, а трафикът се отклонява по обходен маршрут.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР