Москва започна нова кампания за насърчаване на руснаците да се

...
Москва започна нова кампания за насърчаване на руснаците да се
Коментари Харесай

Кремъл набира нови доброволци с жалка пропаганда - лъже ги с фалшиви разкази за патриотизъм и за събиране със старо гадже

Москва стартира нова акция за поощряване на руснаците да се записват във въоръжените сили и да се бият в Украйна, макар че Кремъл отхвърли да има потребност от повече новобранци. В опит да привлекат повече доброволци на фронта, съветските пропагандни видеоклипове, оповестени в обществените мрежи през последните няколко дни, се пробват да привлекат съветските мъже с подправени разкази за национализъм, морал и възходяща обществена подвижност. Един от видеоклиповете, оповестен на 14-ти декември, демонстрира млад мъж, който избира да се бие, вместо да купонясва с приятелите си мъже, а по-късно изненадва всички, като си купува кола с парите, които е спечелил от борба по боен контракт, оповестява.

В друго видео, оповестено ден по-късно, някогашната другарка на боец е впечатлена от смелостта му и го моли да се събере още веднъж с нея. Мъж на междинна възраст пък напуща работата във фабриката, която не му заплаща задоволително, с цел да подпише боен контракт и да отиде на фронта. Друг от видеоклиповете демонстрира група от 30-годишни, заможни руснаци, които товарят кола, до момента в който възрастни дами ги питат къде отиват. Един от мъжете дава отговор: „ В Грузия. Завинаги ". Рускините се възмущават, че мъжете бягат, до момента в който младите момчета им помагали.

Много от видеоклиповете показват войната като бягство за мъжете от мрачната ежедневна действителност на пиянство на водка, беднотия и беззащитност. Междувременно не престават да се появяват известия и недоволства за дефицит на хранителни запаси и съоръжение в съветската войска. По време на среща с майките на мобилизираните през ноември съветският президент Владимир Путин сподели, че е по-добре да загинеш, биейки се за родината, в сравнение с да се напиеш до гибел с водка. В края на септември Путин разгласи „ частична “ военна готовност, при която бяха извикани повече от 300 000 души в цяла Русия, защото войната в Украйна не реализира прогрес. Точният брой на убитите и ранените съветски бойци в борбите в Украйна не е оповестен. Същевременно хиляди мъже са избягали от Русия, с цел да " финтират " наборната работа, а страховете от втора готовност през 2023 година нарастват.



превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР