Москва вижда желание на Вашингтон да вбие клин между Русия

...
Москва вижда желание на Вашингтон да вбие клин между Русия
Коментари Харесай

Москва се опасява, че Вашингтон се опитва да вбие клин между Русия и Китай

Москва вижда предпочитание на Вашингтон да вбие чеп сред Русия и Китай , само че това няма да утежни връзките ни с Пекин единствено с цел да направи Съединени американски щати щастливи .

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за предаването " Голямата игра " по съветския Първи канал, осведоми ТАСС.
 Лавров разкри какво харесва в Тръмп
Лавров разкри какво харесва в Тръмп

Лавров беседва с американския президент във Вашингтон по-рано този месец

Лавров сподели, че е разискал въпроса за руско-китайските връзки по време на диалозите си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Вашингтон на 10 декември.

" Ние не желаеме утежняване на нашите връзки с Китай единствено с цел да създадем американците щастливи ", акцентира съветският топ посланик. " Но самата концепция, че задачите би трябвало да бъдат постигани чрез позитивни неща, посредством насърчаване на съдействие вместо посредством наказания и ултиматуми, минимум заслужава самопризнание ", добави той.

Сергей Лавров показа още, че на последната им среща някогашният държавен секретар Хенри Кисиднжър е подчертал, че би било идеално за Съединени американски щати, в случай че връзките им с Москва и Пекин са по-добри спрямо руско-китайските.

" Това евентуално не е доста реалистично ", счита Лавров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР