Москва. В рамките на септемврийската среща на върха между Русия,

...
Москва. В рамките на септемврийската среща на върха между Русия,
Коментари Харесай

„Известия“: Путин и Ердоган ще проведат отделна среща през септември в Техеран

Москва. В рамките на септемврийската среща на върха сред Русия, Турция и Иран в Техеран ще се състоят обособени договаряния сред президентите Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган е съобщил прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков пред съветското издание „ Известия “ , като е разкрил още, че обявената по-рано среща на върха сред водачите на Русия, Турция, Германия и Франция в Истанбул няма да се организира. Тази информация е доказана и от администрацията на турския президент и външното министерство на страната. Източник на вестника от съветските дипломатически кръгове е отбелязал, че срещата в „ астанинския формат “, най-вероятно, ще се състои на 7 септември.
За лидерската среща в Истанбул заяви в едно от своите изявленията в края на юли Реджеп Таийп Ердоган. Турският държавен глава дори е оповестил и датата – 7 септермври, само че, както е съобщил Песков пред „ Известия “, тази среща няма да се състои.
Вместо това, в най-близко време турският президент ще организира телефонни договаряния с немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон, са разкрили пред изданието от администрацията на Ердоган.
„ Към момента не е постъпвала информация за подготовка на среща в Истанбул “, са декларирали от пресслужбата на администрацията на турския държавен глава. Вестникът е получил подобен отговор и от Министерството на външните работи на Турция.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР