Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат

...
Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки между тях ще пострадат
Коментари Харесай

Русия отправи предупреждение към САЩ за скъсване на дипломатическите връзки

Москва уведоми Вашингтон, че дипломатическите връзки сред тях ще пострадат тежко и даже може да бъдат прекратени, в случай че Русия бъде оповестена за " страна спонсор на тероризма ", заяви почитан представител на съветското външно министерство, представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Александър Дарчиев, началник на отдела за Северна Америка в съветското външнополитическо ведомство, съобщи, че в случай че Сенатът на Съединени американски щати в действителност сбъдне желанията си да сложи Русия в сходна категория, това ще значи, че Вашингтон е минал границата, от която няма връщане обратно.
Прочетете още
" Съединени американски щати са предизвестени ", сподели Дарчиев.

Миналия месец двама американски сенатори, които желаят да прокарат закон за оповестяване на Русия за страна спонсор на тероризма, посетиха Киев, с цел да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, напомня Ройтерс.

Дарчиев съобщи, че в случай че той бъде признат, ще се стигне до " най-тежките вреди за двустранните дипломатически връзки, до степен те да бъдат намалени и даже прекъснати ".

В четвъртък латвийският парламент разгласи Русия за страна спонсор на тероризма поради войната в Украйна и прикани западните съдружници да наложат по-широкообхватни наказания на Москва, добавя Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР