Москва ще предприеме необходимите ответни мерки, ако не получи конструктивен

...
Москва ще предприеме необходимите ответни мерки, ако не получи конструктивен
Коментари Харесай

Лавров: Москва ще предприеме мерки, ако САЩ игнорират предложенията й за сигурност


" Москва ще предприеме нужните ответни ограничения, в случай че не получи градивен отговор от Съединени американски щати и НАТО на съветските оферти за гаранции за сигурност. ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление в Държавната дума, представен от РИА Новости.

„ Няма да позволим нашите планове да бъдат замотани в безкрайни полемики, а такава линия е ясно забележима, няма да позволим нашата самодейност да бъде замотана “, сподели съветският външен министър.

Той също по този начин напомни, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е заречен на срещата в Женева тази седмица да даде на Русия „ отговори на нейните оферти за сигурност.

" В взаимозависимост от наличието на този отговор Министерството на външните работи и други ведомства ще изготвят оферти за по-нататъшни стъпки за съветския президент ", добави Лавров.

В края на предходната година външно министерство на Русия разгласява съветски планове на съглашения със Съединени американски щати и НАТО за гаранции за сигурност. Документът, наред с други неща, допуска отхвърли на НАТО да се уголемява на изток, в това число приемането на Украйна в него.

Кремъл не един път е казвал, че задачата на изказванията за експанзия във връзка с Украйна е да се разшири алианса, написа РИА Новости.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР