Москва ще направи всичко възможно, за да осигури изпълнението на

...
Москва ще направи всичко възможно, за да осигури изпълнението на
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще се стреми да изпълни споразуменията за стабилизиране в Южен Кавказ

Москва ще направи всичко допустимо, с цел да обезпечи осъществяването на договореностите за стабилизиране на обстановката в Южен Кавказ. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на тристранни договаряния с външните министри на Азербайджан и Армения Джейхун Байрамов и Арарат Мирзоян, оповестяват съветски медии.

" Ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че решенията по отношение на стабилизирането на обстановката в Южен Кавказ се извършват, сподели ръководителят на съветското дипломатическо ведомство. Очакваме, че те ще бъдат спазени от всички други страни, които са по някакъв метод се интересува да участва в този район ", добави Лавров.

Лавров означи, че тристранните изказвания, подписани от президентите на Русия и Азербайджан Владимир Путин и Илхам Алиев и премиера на Армения Никол Пашинян, съдържат пътна карта за реализиране на устойчиви решения.

„ Ние, анализирайки обстановката към Южен Кавказ, считаме, че няма опция на споразуменията на нашите водачи, ние сме изцяло заинтригувани от стабилността в този район, има мир, съветските ползи са директно обвързани тук, " сподели още Лавров.

Лавров също по този начин акцентира, че паралелно със стабилизирането на обстановката в Карабах и на границата е належащо да се решат филантропични проблеми, да се разблокират икономическите и транспортните връзки.

„ И, несъмнено, координиране на текста на мирния контракт, върху който интензивно работите ", добави Лавров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР