Москва се оправдава с форсмажорни обстоятелства – два указа на

...
Москва се оправдава с форсмажорни обстоятелства – два указа на
Коментари Харесай

Недоразумението в енергетиката да си ходи веднага. Руският газ не е хапче за препили

Москва се оправдава с форсмажорни условия – два указа на президента Путин. Но и ние сме във форсмажорна обстановка заради глобите на Европейски Съюз по отношение на Русия. Росен Христов заема пораженческа позиция във връзка с възможния арбитраж с Русия, която вкарва страната ни в капан. Пак ли ще сме със събути гащи пред Росия?

 

Не един, двама или трима специалисти обществено развенчаха изказванията на Христов от последните седмици за цената на съветския газ, за доставките от Съединени американски щати, за газовите „ медиатори “, невъзможността за доставки през гръцки терминал и прочие Невероятно е какъв брой несъответстващо звучат опорките му пред обстоятелствата.

 

Христов бе показан при структурирането на служебния кабинет като човек, натрупал опит в непознати компании, част от тях американски. Но някак неусетен остана интервалът, в който той е продавал хапчета за изтрезняване и ободряване на дъха след юначен запои, измислени в лабораториите на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Подвизавал се известно време и в Русия. В какви среди е плувал там, с какви хора си е имал работа, чии ползи е обслужвал – не е ясно. Но е явно, че позицията на Путин и „ Газпром “ му е много близка.

 

Къде останаха обаче българските ползи? Те чия грижа са, в случай че не е загадка - прощавайте за нетактичния въпрос.

 

Буди подозрения и номинацията му за енергиен министър. Личен избор на президента Радев ли е бил „ подаден “ от други кръгове? Това все ще се разкрие един ден. Но нямаме време да чаакме. Христов би трябвало да си тръгне незабавно.

 

Радев, Христов и още няколко министри настойчиво ни внушават, че точно те са прави за всяко взето от тях решение, в това число за съветския газ. Твърдят също, че вършат това за България и българите. Наистина ли? Все повече хора считат, че същински загрижените за съдбините на тази многострадална страна са техните съперници: специалисти, политици, адвокати и медии.

 

И още едно безсрамно запитване: Ако Росен Христов е толкоз огромен предприемач, за какъвто се показва, за какво е напуснал международните върхове с цел да бъде министър единствено два месеца? Два месеца! Това някакъв опит ли е или е в заплатен годишен отпуск? Много въпросителни и доста подозрения.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР