Москва се надява в Молдова да останат политически сили, способни

...
Москва се надява в Молдова да останат политически сили, способни
Коментари Харесай

Русия предупреди Молдова срещу сближаване с НАТО

Москва се надява в Молдова да останат политически сили, способни да осъзнаят, че доближаването на републиката с НАТО е изпълнено със загуба на суверенитет. Tова съобщи в понеделник представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от „ Интерфакс “.

„ Ние неведнъж сме подчертавали, че другите формати на партньорство за задълбочаване на взаимоотношението с НАТО служат по-скоро като инструмент за операция, а не са ориентирани към в действителност взаимноизгодно и равнопоставено съдействие и подсилване на сигурността в евроатлантическата зона. Опитите за привличане на Молдова към Севера Атлантическия блок наподобяват изключително цинични на фона на обстановката в Украйна, която значително е предизвикана от безотговорната политика на разширение на алианса “, сподели Захарова.

Тя направи изказването в коментар на изказванията на първия заместник-генерален секретар на НАТО Мирча Джоана.

„ Надяваме се, че към момента има политически сили в Молдова, които са в положение да осъзнаят, че доближаването с НАТО е загуба на суверенитет, а необузданото разширение на алианса не е нищо повече от продължение на неоколониалните обичаи на Запада. Които не регистрират както вътрешнополитическите характерности на страните, по този начин и вековно откритите връзки с техните съседи “, акцентира Захарова.

На 6 април Джоана сподели пред румънската осведомителна организация Agerpres, че Северноатлантическият алианс е подготвен да си сътрудничи с Молдова толкоз, колкото Кишинев е подготвен за това. По думите му на срещата на външните министри на страните от НАТО на 5 април фокусът е бил върху „ пакета от качества за защита и резистентност, показан на Молдова “.

„ Нашите външни министри подчертаха нуждата от спомагателна практическа, финансова и политическа поддръжка за републиката и други сътрудници под възходящ напън от Русия “, сподели Джоана.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР