Москва съобщи, че войските ѝ са установили контрол над най-голямата

...
Москва съобщи, че войските ѝ са установили контрол над най-голямата
Коментари Харесай

Русия твърди, че е превзела най-голямата въглищна електроцентрала в Украйна

Москва заяви, че войските ѝ са открили надзор над най-голямата въглищна електроцентрала в Украйна, тази в региона на град Светлодарск в Донецка област, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че съветски медии разгласиха фрагменти, за които се твърди, че демонстрират наемници от частната военна компания " Вагнер " пред административанта постройка на централата, съветското изказване не може да бъде тествано, а други известия приказват за това, че боевете към централата не престават.

Украинският общоприет щаб не загатна нищо за нея в снощната си сводка за бойните дейности, въпреки да заяви, че е имало боеве в близкото село Семигорие.

Генщабът добави, че през вчерашния ден украинските бойци са отблъснали набези по фронтовата линия в Донецка и Луганска област.

Москва съобщи, че силите ѝ са умъртвили няколко десетки задгранични бойци, множеството от тях поляци, при офанзива против поделение на украинския Международен легион в региона на град Константиновка в Донецка област.

Легионът, който води война на страната на украинската войска, рядко дава данни за жертвите си и не разгласява информация за състава на доброволческите си сили, отбелязва ДПА.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР