Москва съжалява, че лидерите на САЩ и Украйна не демонстрират

...
Москва съжалява, че лидерите на САЩ и Украйна не демонстрират
Коментари Харесай

Кремъл: Жалко, че Байдън и Зеленски не призоваха за мир

Москва съжалява, че водачите на Съединени американски щати и Украйна не показват подготвеност да се вслушат в опасенията на Русия, Вашингтон не предизвестява Киев да не продължава варварския обстрел на Донбас. Това съобщи пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, разяснявайки резултатите от визитата на украинския водач Владимир Зеленски в Съединени американски щати, оповестява ТАСС.

„ Засега можем да установяваме със страдание обстоятелството, че нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са споделили най-малко някои думи, които биха могли да се възприемат като евентуална подготвеност да се вслушат в опасенията на Русия “, сподели представителят на Кремъл.

„ Нито една дума не беше казана с предизвестие на господин Зеленски да не продължава варварския обстрел на жилищни здания в обитаемоте места в Донбас “, акцентира Песков. Той означи още, че „ нямаше никакви апели за мир, действителни апели за мир – не на камера, както се споделя, а същински “.

Според него „ това приказва, че в действителност Съединените щати не престават своята линия на това де факто и индиректно да водят война с Русия до последния украинец “. Прессекретарят на президента на Руската федерация сподели, че Кремъл е наблюдавал визитата на Зеленски във Вашингтон, „ срещнал се е с цялата постъпваща информация “.

Според Песков доставките на оръжие за Украйна не способстват за разрешаването на спора, а единствено удължават страданията на украинския народ. " Виждаме, че в действителност Съединени американски щати и други страни вървят по пътя на непрестанно разширение на гамата и повишение на техническото равнище на оръжията, които доставят на Украйна. Това не способства за бързото споразумяване на обстановката, а за в противен случай ", сподели представителят на Кремъл. „ Това води до такава степен, че за жалост страданията на украинския народ ще продължат по-дълго, в сравнение с би могло ", добави той.

Според Дмитрий Песков увеличението на доставките на оръжия за Украйна няма да повлияе на изхода от специфичната военна интервенция. „ Виждаме, че в действителност Съединени американски щати и други страни вървят по пътя на непрестанно разширение на асортимента и повишение на техническото равнище на оръжията, които доставят на Украйна “, сподели той. „ Това не може да попречи на Руската федерация да реализира задачите си в хода на специфична военна интервенция “, сподели представителят на Кремъл.

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР