Москва продължава да анализира получените от САЩ и НАТО отговори

...
Москва продължава да анализира получените от САЩ и НАТО отговори
Коментари Харесай

Русия продължава да анализира позициите на САЩ и НАТО по гаранциите за сигурността

Москва продължава да проучва получените от Съединени американски щати и НАТО отговори на съветските оферти по гаранциите за сигурността. Това съобщи през днешния ден заместник-директорът на дирекцията по въпросите на неразпространението и контрола над въоръженията в съветското външно министерство Олег Постников.

В хода на разбора съветската страна ще образува и своите позиции за по-нататъшни дейности, сподели той.

„ В никакъв случай не трябва да разрешаваме на западните столици да пренебрегват нашите законни опасения по отношение на това по какъв начин поясняват и ползват правилото на сплотеност на сигурността, под който, апропо, са се подписвали неведнъж”, акцентира дипломатът.

Русия продължава разговора със Съединени американски щати по гаранциите за сигурността, сподели още Постников.

„ Като цяло, у нас пораждат от ден на ден въпроси по отношение на спазването на споразуменията от страна на нашите западни сътрудници, само че няма опция решението да продължим да обясняваме нашите позиции и да не замитаме под килима загрижеността, която изразихме”, сподели той.

Според него е значимо да се отстоява позицията, че световната сигурност е невъзможна без сигурността на Русия и нейните съдружници, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР