Москва пренасочва търговията и износа на петрол към страните от

...
Москва пренасочва търговията и износа на петрол към страните от
Коментари Харесай

Русия насочва петрола и търговията си към БРИКС

Москва пренасочва търговията и износа на нефт към страните от БРИКС вследствие на западните наказания, съобщи през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин, представен от Дойче веле.

Групата БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Техните стопански системи съставляват повече от 40% от международното население и близо една четвърт от международния БВП.

След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари, Западът наложи необятни наказания, в това число ограничавания върху вноса на съветски нефт.

За да устои на глобите, Русия се пробва да построи по-тесни връзки с Азия, с цел да размени пазарите, които е изгубила в Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Говорейки посредством видеовръзка при откриването на бизнес конгрес на БРИКС, Путин осъди " непрекъснатото използване на нови политически стимулирани наказания ", които опонират на " здравия разсъдък и главната икономическа логичност ".

„ Бизнесмените от нашите страни са принудени да развиват бизнеса си в сложни условия, при които западните сътрудници подценяват главните правила на пазарната стопанска система, свободната търговия, както и неприкосновеността на частната благосъстоятелност “, сподели съветският президент.

Той прикани за подсилване на връзките в групата. Според Путин Русия обсъждаше увеличение на наличието на китайски коли на съветския пазар, както и отварянето на индийски вериги супермаркети.

" Доставките на съветски нефт за Китай и Индия се усилват. Селскостопанското съдействие се развива динамично ", както и износът на съветски торове за страните от БРИКС, сподели Путин.

Русия също по този начин създава " различни интернационалните механизми за трансфер " с сътрудниците от БРИКС и " интернационална аварийна валута ", с цел да понижи зависимостта от $ и еврото, добави той.

Трима от членовете на групата - Китай, Индия и Южна Африка - се въздържаха от гласоподаване по резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща нашествието на Русия в Украйна.

Конфликтът в Украйна " бие паника за човечеството ", сподели китайският водач Си Дзинпин в речта си при откриването на форума, защото Китай продължава да заема позиция на неутралитет, като в същото време поддържа своя съдружник Русия.

„ Страните сигурно ще се окажат в компликации със сигурността, в случай че сляпо имат вяра в позициите си на мощ, уголемяват военните съюзи и търсят личната си сигурност за сметка на другите “, сподели Си пред форума посредством видеовръзка.

„ Историята сподели, че хегемонията, груповата политика и борбите сред блоковете не носят нито мир, нито непоклатимост, а война и спор “, сподели той.

В други мнения Си сподели, че налагането на наказания може да работи като „ бумеранг “ и „ нож с две остриета “ и че международната общественост ще пострада от „ политизиране, механизиране и въоръжаване “ на световните стопански трендове и финансови потоци.

Китай отхвърли да подлага на критика съветската война в Украйна или даже да я назова инвазия в символ на почитание към Москва, като в същото време осъди водените от Съединени американски щати наказания против Русия и упрекна Запада, че предизвика Москва.

Лидерите на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка би трябвало да се срещнат през днешния ден посредством видеовръзка. Този път срещата на върха се ръководи от Китай.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР