Москва няма да отговори на британския ултиматум относно предполагаемото тайно

...
Москва няма да отговори на британския ултиматум относно предполагаемото тайно
Коментари Харесай

Русия отхвърли ултиматума на Лондон за Скрипал, иска проби

Москва няма да отговори на английския ултиматум по отношение на хипотетичното скрито руско химическо оръжие, употребявано за отравянето на някогашен двоен сътрудник, до момента в който Англия не даде проба от веществото.

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от съветски и западни медии.

 Англия обмисля ограничения, с които да удари Русия поради случая
Англия обмисля ограничения, с които да удари Русия поради случая " Скрипал "

От преследване на съветски дипломати до усилване на глобите

66-годишният Скрипал и 33-годишната му щерка Юлия се намират в сериозно, само че устойчиво положение в болница, откакто изпаднаха в безсъзнание на социална скамейка пред търговски център в британския град Солсбъри в неделя.

Вчера министър председателят на Англия Тереза Мей съобщи, че има доста огромна възможност Русия да стои зад офанзивата. Мей разкри, че някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал е бил токсичен с вещество, създадено в някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Британските медии разкриха, че става дума за " новичок ". То е нервно паралитично вещество, което визира нервната система на индивида. Разработено е през 70-те години на предишния ХХ век в Съюз на съветските социалистически републики. Новичок е бил предопределен за военни цели. Химикалът е неразрешен за потребление.

 Отравянето на Скрипал е пристигнало от Русия, ще има отговор, разгласи Тилърсън
Отравянето на Скрипал е пристигнало от Русия, ще има отговор, разгласи Тилърсън

Москва продължава да отхвърля

Лавров акцентира, че са изпратили молба за приемане на достъп до това вещество, с цел да може съветските специалисти да извършат тест в сходство с Конвенцията за химически оръжия.

До момента молбата ни е подценявана от английска страна , разясни той.

По думите му разпоредбите на Организацията за възбрана на химическите оръжия разрешава на Лондон в този случай да изиска от Русия обвиненото химическо оръжие и чака отговор в границите на 10 дни. Ако отговорът е неудовлетворителен, Англия може да внесе недоволство в Изпълнителния съвет на организацията и на конференцията на страните членки, изясни Лавров.

 Съединени американски щати и НАТО поддържаха Лондон за Скрипал
Съединени американски щати и НАТО поддържаха Лондон за Скрипал

Англия упрекна Русия за опит за ликвидиране

Руският посланик акцентира, че Москва няма никаква връзка и виновност за отравянето на Скрипал , подготвена е да сътрудничи.

В същото време някогашният шеф на Федералната работа за сигурност на Русия Николай Ковалев счита, че английски шпиони може да са забъркани в отравянето на Скрипал . Той акцентира, че случаят към този момент аргументи " огромна щета " на Русия.

 Скрипал е токсичен с новичок
Скрипал е токсичен с новичок

Какво съставлява химикалът

Ковалев разясни пред РИА Новости, че главно Съединени американски щати и Англия могат да завоюват от отравянето на някогашния двоен сътрудник.

 Сергей Скрипал е токсичен от руснаци
Сергей Скрипал е токсичен от руснаци

Води се следствие

В същото време от Организацията за възбрана на химическите оръжия са " извънредно обезпокоени " от химическата офанзива и желаеха отговорните да бъдат подведени под отговорност.

 Тереза Мей вижда Русия отговорна за отравянето на Скрипал
Тереза Мей вижда Русия отговорна за отравянето на Скрипал

Москва има краен период до вторник да даде пояснение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР