Москва не трябва да се съмнява, че НАТО няма да

...
Москва не трябва да се съмнява, че НАТО няма да
Коментари Харесай

НАТО към Москва: Стотици хиляди военни на Алианса са в повишена готовност


Москва не би трябвало да се съмнява, че НАТО няма да търпи каквото и да било посягане против суверенитета и териториалната целокупност на Алианса. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след днешното изключително съвещание на министрите на защитата на страните от Алианса.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2671
Президентът Владимир Путин подцени НАТО, тъй като отговорихме бързо и по този начин, че да има тежки последствия за Русия, добави той във връзка войната в Украйна. По неговите думи Путин е подценил също силата на украинските въоръжени сили и решимостта за отпор на украинския народ.

На въпрос дали Русия ще изгуби войната, Столтенберг избра да не прави прогнози. " Да не подценяваме заплахите от военните качества на Русия, готовността да употребява мощ ", прикани той.

Наложи се президентът Путин да промени проектите си и да разбере, че бърза победа няма да има. Но не би трябвало да се подценява способността на Русия да удължава войната, да продължи с нападенията против градове, както демонстрира опитът от Чечения и Сирия. Въпреки позволените огромни неточности, към момента Русия разполага със обилни сили, означи Столтенберг.

Той посочи, че НАТО единомислещо поддържа решението да не се изпращат съюзнически сили в Украйна, тъй като това би довело до разпространяване на военните дейности и до пълномащабна война с Русия. 

Нуждаем се от мир в Украйна, поставяме всички старания за реализиране на дипломатическо съглашение. Помагаме на Украйна, тъй като това, което ще реализиран договарянията, тясно зависи от ситуацията на бойното поле. " Президентът Путин би трябвало неотложно да спре войната и незабавно да изтегли съветските сили от Украйна, да се ангажира доброжелателно с дипломация ", настоя Столтенберг.

Той заяви, че до седмици военното командване на НАТО ще приготви оферти за трайно повишение на наличието по източния фланг.

По думите му стотици хиляди военни от НАТО са в нараснала подготвеност, 100 000 американски военни са в Европа, 40 000 бойци са на директно послушание на пакта.

Единството ни е по-важно отвсякога. Ще бъдат нужни по-големи вложения в защита, равни най-малко на два % от Брутният вътрешен продукт на всеки от съдружниците, добави генералният секретар. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР