Москва. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в

...
Москва. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев в Москва: Българското европредседателство върна в дневния ред на ЕС проблема с уреждането на мачове

Москва. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в работна среща във връзка битката с манипулирането на спортните надпревари, органзирана от Разширеното отчасти съглашение за спорт (ЕPAS) на Съвета на Европа и Министерството на спорта на Руската федерация. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Събитието се организира в Москва, директно преди формалното разкриване на Световното състезание по футбол в съветската столица. В срещата участваха министърът на спорта на Руската федерация Павел Колобков, Министърът на спорта на Австрия Ханс-Кристиян Щрахе, Министърът на спорта на Бразилия Леандро де Силва, Държавният секретар по юноша и спорт на Португалия Жао Паоло Ребело, Министърът на спорта на Сърбия Ваня Удовичич, представители на Министерствата на спорта на Maроко, Еритрея и Катар и други, както и Зоран Веровник от Управителния съвет на EPAS и шефът по честността и институционалното право към ФИФА Оливър Яберг.
Министър Кралев посочи, че като ръководител на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година България сложи на дневен ред разнообразни настоящи тематики в бранш „ Спорт “ със сериозен акцент върху казуса с операциите на спортни надпревари. “Гордея се, че дружно с моя екип по време на нашето председателство успяхме да върнем в дневния ред на Европейски Съюз казуса с уреждането на мачове – тематика, която бе в застой в последните години ”, посочи той. Българският състезателен министър показа събитията по време на Българското председателство, свързани с тематиката. Кралев заключи, че държавите-членки са се обединили към убеждението, че Конвенцията от Маколин за манипулирането на спортни надпревари би трябвало да влезе в действие допустимо най-скоро. По думите му, пътят към това е реализиране на консенсус на политическо равнище в Европейски Съюз.
По време на работната среща в Москва българският състезателен министър направи и презентация по отношение на плана КCOOS+ (Keep crime out of sport – битка против операцията на спортни надпревари 2018-2020). България е на път да се причисли и да получи подкрепяне по плана KCOOS +, който се основава на Конвенцията на Съвета на Европа за манипулиране на спортни надпревари. Този план дава техническа помощ на национално равнище за идентифициране и използване на ефикасни и координирани ограничения за битка с манипулирането на спортни надпревари въз основа на правилата на Конвенцията. “Българската страна е признателна на Съвета на Европа за поканата за присъединение към плана KCOOS + и има вяра, че тази самодейност може да усъвършенства съдействието и връзката сред участващите страни и техните заинтригувани организации и да построи съдействие с други планове и сътрудници ”, уточни Красен Кралев.
Министър Кралев предложения съветския министър на спорта Павел Колобков да посети България през месец септември, когато страната ни е хазаин на Световните шампионати по художествена гимнастика, гребане и волейбол. Министър Колобков одобри поканата и разяснява, че ще направи всичко допустимо да участва на влиятелните надпревари в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР