Москва критикува плановете на българските власти за преместване на Паметника

...
Москва критикува плановете на българските власти за преместване на Паметника
Коментари Харесай

Захарова разкритикува плана за демонтиране на Паметника на Съветската армия в София

Москва подлага на критика проектите на българските управляващи за пренасяне на Паметника на Съветската войска в София.

 Мария Захарова излезе с неоправдателна позиция по отношение на решението на Столичния общински съвет за премахването на монумента от сегашната му локация. Говорителят на съветското външно министерство  обвини в „ дивашка самодейност “ гласувалите решението в Столичния общински съвет.

„ На 9 март т. година законодателното заседание на София взе решение за разглобяване на паметника на Съветската войска, който се намира в центъра на българската столица. На кмета на града е предоставено да сезира регионалния шеф на София с предложение паметникът да бъде изместен на друго място. Известно е, че тази дива самодейност идва от евроатлантистите, контролиращи столичния внушителен орган “, се споделя в информацията, публикувана от съветското посолство в София.

Захарова съзира връзка сред демонтирането на монумента и идните парламентарни избори на 2 април, както и с „ желанието на обособени групи, претендиращи за власт, да показват способността си деликатно да улавят и неотложно да извършват упованията на западните си сътрудници, които оказват значително въздействие върху вътрешнополитическите процеси в страната “.

„ Сега в политическа „ разменна монета “ се трансформират паметниците на тези, които освобождаваха България “, твърди Захарова, като показва още, че „ не следим политическа воля да се каже „ надалеч ръцете “ от паметниците на тези, които направиха вероятен живота на сегашните генерации. Не става дума, дали този живот е удобен, състоятелен, сполучлив – въпросът не е в това. Става дума за самото битие на поколенията “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР