Москва изпрати нота до Вашингтон с искане да спре доставките

...
Москва изпрати нота до Вашингтон с искане да спре доставките
Коментари Харесай

Русия предупреди официално САЩ срещу износа на оръжие за Украйна

Москва изпрати нота до Вашингтон с искане да спре доставките на оръжия за Киев, сподели съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов в изявление за телевизионния канал " Россия-24 ", представен от ТАСС.

" 800 милиона $... за тази (сума) оръжия ще бъдат доставени на Киев от Вашингтон. Това е голямо число, не способства за намирането на дипломатическо решение, разрешаване на обстановката. Връчихме ли нота - да, ние подчертахме неприемливостта на обстановката, когато Съединени американски щати " тъпчат " Украйна с оръжие, ние поискахме преустановяване на тази процедура ", сподели той.

Антонов означи, че Съединени американски щати " се пробват да вдигнат още повече залозите и да влошат обстановката ". " Задачата е да не се допусне, както намерено споделят (американските) сенатори, Русия да стъпи твърдо на краката си, тъй че съветските ползи да се зачитат в света и съветският глас да се чува ", сподели дипломатът.
 Русия предизвести Съединени американски щати да спрат да въоръжават Украйна
Русия предизвести Съединени американски щати да спрат да въоръжават Украйна

Американски специалисти се притесняват от разгръщане на спора

Припомняме, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министърът на защитата Лойд Остин и се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски, само че публични извявления след тази среща не са популяризирани.

След последната гласувана военна помощ, общата сума на оръжейните доставки за Киев от Съединени американски щати доближи 3,4 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР