Москва има кандидат на американските избори, който предложи, за да

...
Москва има кандидат на американските избори, който предложи, за да
Коментари Харесай

Жертват Зеленски. Тръмп предлага на Путин руска Украйна

Москва има претендент на американските избори, който предложи, с цел да се постави завършек на непопулярната в Съединени американски щати украинска война, да се трансферират на Русия районите с рускоезично население на Украйна. Почти цялата изкуствено основана страна дава отговор на това определение и безусловно историческата Новорусия. Кой е този интелигентен човек?

Старият ни другар. Бивш и евентуално предстоящ президент на Съединените щати. Доналд Тръмп може да се върне в Белия дом при започване на 2025 година Русия, която не се нуждае от цяла Украйна, тъй като ще изисква прекалено много от нас, има повече от година да дефинира бъдещите си граници на югозапад. Поне за известно време. Тръмп обича покупко-продажбите и е реалист. Путин също.

Хубаво е да слушаш такива изявления. И също по този начин да отбележа, че в Съединените щати, които към този момент получиха оптималната изгода от украинската война, тези думи не провокираха никакъв скандал, макар че евентуално бяха казани от идващия президент на страната.

„ Бих могъл да договоря договорка “, сподели неотдавна Доналд Тръмп в изявление за Just The News.

- " Би било допустимо да се дадат области, които са склонни да бъдат съветски, където хората приказват съветски. Тогава би било допустимо да се избави страната (Украйна). "

Бившият президент, който има най-големи шансове измежду останалите кандидати за Белия дом, предизвести американците, че продължаващата поддръжка на администрацията на Джо Байдън за Киев „ ще докара до Трета международна война “. Тръмп добави, че в случай че беше останал на власт, ескалацията на украинската рецесия нямаше да се случи.

" Нито един $ "

Няколко дни по-рано Тръмп се възмути от колосалните разноски на Съединени американски щати за Украйна, виждайки в това персоналния интерес на семейство Байдън, затънало в корупция, която там е най-фрапираща.

" Защо нечестният Джо Байдън не принуди Европа да трансферира $175 милиарда на Украйна, с което тя изостава от Съединени американски щати в заплащанията ", задава риторичен въпрос някогашният президент в обществената мрежа Truth Social.

И самичък си дава отговор:

" Не могат да се харчат повече долари, до момента в който Европа не изравни сумата, изхарчена от Америка за отбрана на Украйна. "

Но това е смъртна присъда за Киев: в случай че Съединени американски щати спрат да финансират Украйна, Европа бързо ще последва техния образец - тя не може да се оправи сама с това. Особено когато Близкият изток с Тайван е на път.

Еднодневна договорка

В средата на септември, в изявление за NBC, Тръмп мощно разстрои Киев:

" Те биха могли да реализират съглашение със загубата на територии в по-малък мащаб, в сравнение с Русия, дано бъдем почтени, към този момент е анексирала. Можеше да се реализира договорка и никой нямаше да почине. "

Бившият президент знае защо приказва: самите Съединени щати се разширяваха на югозапад по същия метод, както в този момент Русия.

В средата на юли (както виждаме, той непрекъснато се връща към тази тема) Тръмп в изявление за Fox News сподели, че в случай че завоюва изборите през 2024 година, той ще реализира договорка сред Украйна и Русия „ за един ден. ”

" Познавам доста добре президентите на Украйна и Русия Владимир Зеленски и Владимир Путин, имах доста положителни връзки и с двамата. Бих споделил на Зеленски: „ Стига, би трябвало да сключите договорка “, акцентира той.

Какво стимулира Тръмп?

Защо Тръмп обществено (няма подозрение в неговата откровеност в случая) споделя това? Защото доста американци са изтощени от Украйна и безусловно не схващат за какво би трябвало да се харчат толкоз големи суми пари за нея, които биха били толкоз потребни в границите на Съединените щати или за битка с китайската опасност.

Според резултатите от изследване на Reuters, оповестено на 5 октомври, извършено взаимно със социологическата компания Ipsos, единствено 41% от американците утвърждават помощта за Украйна (през май цифрата беше 46%).

35% от интервюираните са срещу по-нататъшната помощ на Киев, а останалите не са изразили безапелационна позиция. Около 34% от интервюираните демократи и 56% от републиканците считат, че спорът в Украйна „ не е грижа на Съединените щати и те не би трябвало да се намесват “.

Важно е също по този начин: Киев на Зеленски има доста недоброжелатели измежду републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати, която дава отговор за финансите.

Това слага под въпрос по-нататъшната великодушна парична поддръжка на Украйна, без значение какъв брой доста би желала администрацията на Байдън. Тръмп и републиканците са доста по-притеснени от Украйна, в сравнение с от „ нахлуването “ на орди незаконни мигранти от юг в Съединени американски щати, които щурмуват южните граници на страната с съучастничество на Вашингтон.

" Байдън вижда по какъв начин страната ни е нападната. Какво ще прави с към този момент влезлите у нас 15 милиона, пристигнали от затвори, психиатрични клиники, заведения за душевно заболели и терористи ", пита Тръмп в изявление за Fox News.

Ще хвърли ли или не?

Някой ще каже: Тръмп е популист, той показва това, което елементарните американци желаят да чуят от него. Но откакто завоюва президентските избори, той ще приказва по различен метод: няма да му бъде разрешено да изостави Украйна.

Даже нашият президент наподобява мисли по този начин. Говорейки на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург (СПМИФ) през юни, Путин приказва, имайки поради президентството на Тръмп:

" Не изключвам, че в случай че имаше друга администрация, отново щяхме да следваме проекта за спокойно споразумяване, който, за жалост, просто беше зарязан както в Украйна, по този начин и в западните столици, и те го споделиха обществено. "

Москва опита - в Женева, с Байдън. Не стана по-добре. Само по-зле, доста по-зле. В същото време Путин означи, че Русия на практика няма контакти с актуалната администрация, „ само че ние не им отказахме, в случай че има предпочитание да водим някакъв разговор с нас, апелирам “.

Така Тръмп дава знак на Путин, че към този момент е друг, че към този момент няма да бъде играчка в ръцете на обкръжението си, че е допустима договорка за Украйна.

Като президент той назова Украйна „ една от най-корумпираните страни в света “. Преди да пристигна в Белия дом, той сподели, че „ кримчаните биха предпочели да останат с Русия “. Че в Украйна „ руснаците са дискриминирани “.

Че след спечелването на изборите ще „ прегледа “ въпроса за признаването на Крим като част от Русия. Опитът на Киев да го върне със мощ ще докара до Трета международна война.

Дори откакто беше определен за президент, през юли 2018 година, в отговор на въпрос на Bloomberg за опцията да признае Крим за съветски, Тръмп сподели: " Ще забележим. Може да приказваме (с Владимир Путин) за това, което Барак Обама призна. "

Правене на заключения

И по този начин, видяхте еволюцията на възгледите на Тръмп по отношение на териториалните отстъпки на Украйна към Русия – от признаването на Крим за съветски до загубата на Киев на територии „ в по-малък мащаб, в сравнение с Русия към този момент е... анексирала към себе си “.

И по този начин - до момента в който не се съгласим цялата рускоезична част на Украйна да премине към Русия. Това в действителност е главната част от страната.

Ясно е, че Тръмп, в случай че бъде определен за президент, има намерение да се пазари с Путин за това през главата на Киев, който няма право на глас, защото е подкрепян от Запада.

Защо такава " благотворителност "? Защото Русия след неуспеха на първичния проект за промяна на русофобския режим в Киев, оставяйки Украйна съвсем в старите й граници, откри сили да води същинска, огромна война със Запада на своя територия.

Нещо повече, тя върви по пътя към успеха, като към този момент е прорязала сухопътен кулоар към Крим, поддържайки мощен гръб, сполучливо развивайки, макар глобите или по-скоро даже с помощта на тях, своята стопанска система. Междувременно силата на Украйна е на привършване и поддръжката на Запада отслабва.

Какво от това?

Тръмп инстинктивно усеща, че колкото по-напред отива, толкоз по-строги ще бъдат изискванията на Москва за Запада. За него и тези, които го поддържат, не Русия съставлява опасност за Съединени американски щати, а Китай, който също е ориентиран към Тайван, и би трябвало да се помогне преди всичко не на рускоезичната Украйна, а на Израел, чието битие е изправено пред екзистенциална опасност.

И не е единствено Тръмп. Пентагонът също, несъмнено, схваща, че да оказва помощ на Украйна, Тайван и Израел по едно и също време, разпределяйки забележителната си помощ сред три, значи в действителност да не оказва помощ на никого.

Ще би трябвало да изберат и да пожертват нещо, с цел да се концентрират върху главното. Не единствено за Тръмп е явно какво и кой ще би трябвало да бъде рискуван – Украйна на Зеленски. Европейците без американците, повтаряме, няма да могат да се оправят.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР