Москва и Вашингтон са се споразумели скоро да се състои

...
Москва и Вашингтон са се споразумели скоро да се състои
Коментари Харесай

Съветник в Кремъл: Договорена е среща между Путин и Тръмп

Москва и Вашингтон са се споразумели скоро да се състои среща сред президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп, заяви през днешния ден външнополитическият консултант в Кремъл Юрий Ушаков, представен от осведомителните организации.

Той сподели пред кореспонденти, че срещата на върха ще бъде в трета страна и че за подготовката ѝ ще бъдат нужни няколко седмици. По думите му двете страни по едно и също време ще оповестят датата и мястото на срещата.

Ушаков направи известието, откакто Путин беседва в Кремъл със съветника на Белия дом за национална сигурност Джон Болтън.

ДПА и АП припомниха, че преди време Австрия е предложила Виена да бъде хазаин на среща сред Тръмп и Путин. А някои медии са изказвали съмнение, че тя ще се състои в Хелзинки.

Ушаков не сподели какви са упованията на Русия от срещата на двамата президенти. Той обаче изрази вяра, че тя ще даде " мощен подтик " за нормализирането на двустранните връзки и ще бъде " най-важното интернационално събитие през това лято ", означи АП.

ТАСС цитира изказването на Ушаков, съгласно който срещата на върха ще бъде планувана да продължи няколко часа, като евентуално ще се състои в средата на деня. " Несъмнено ще има диалог на четири очи, планува се също някаква протокола демонстрация, най-вероятно работна закуска и взаимна конференция ", сподели съветникът.

Ушаков заяви още, че в диалога си с Джон Болтън съветският президент е разискал цялостен комплекс въпроси, в това число значимите районни рецесии.

По думите му измежду тематиките са били стратегическата непоклатимост в света, контролът върху нуклеарните оръжия, разоръжаването, рецесиите в Сирия и Украйна, както и въпросът с нуклеарните и ракетни стратегии на Северна Корея и излизането на Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран.

Не са били обсъждани въпросите за глобите и възобновяването на работата на закритите дипломатически задачи, акцентира външнополитическият консултант на Кремъл.

Той добави, че за малко е била наранена тематиката за възможната съветска интервенция в изборния развой в Съединени американски щати, като Путин е отрекъл съществуването на такава интервенция.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР