Москва е най-голямото огнище на зараза с коронавирус в Русия. В

...
Москва е най-голямото огнище на зараза с коронавирус в Русия. В
Коментари Харесай

Руски лекари: Путин обеща надбавки за лекарите, още ги чакаме

 Москва е най-голямото огнище на болест с ковид в Русия. В съветската столица има над 50 000 болни. Но и броят на инфектираните в други градове се усилва. В доста от тях има изострен недостиг на защитни дрехи и защитни средства, както и на тестове. Ето какво описват пред Дойче Веле двама лекари и двама санитари от РусияМ

Дмитрий Сергин, санитар от град Орел

" Не сме задоволително защитени. Специалните защитни дрехи, които са доста малцина, са единствено за повикванията при хора, които към този момент са диагностицирани с ковид. Аз нямам искания към управлението - основната част от оборудването е предопределена за милионните градове. Знам, че даже и на търг не можем да купим това, което ни е нужно. Но това не е разтуха. Рано или късно ще се стигне и до заразяване на медицинския личен състав.

Дразнят ме и лъжите. Наскоро младежи, които се занимават с 3D принтиране, предложиха да ни доставят 100 чифта " щитове "  за лице, които могат да се употребяват вместо очилата, които по този начин или другояче са извънредно незадоволителни. Срещнах се с тези хора да им благодаря, а те описаха, че се опитвали да предадат доставката, само че локалният здравен отдел им споделил: " Няма потребност, всичко си имаме ". Трябва да се знае, че каквото и подаяние да ни дават, ще го приемем с признателност.

Най-големият проблем обаче, съгласно мен, е тестването на лекарите. Това би трябвало да се прави най-малко един път седмично. Но мнозина, в това число аз самият, изобщо не са минавали проби. Други се подлагат на тест за диагностициране най-вече един път в месеца. Ние сме най-вече младежи в екипа, можем да се преборим с вируса, само че какво ще стане с нашите пациенти? Това в действителност е италианският сюжет - когато лекарите се трансфорат в източник на болест.

Игор (името е променено), рентгенолог от град Твер

Аз върша компютърна томография на пациенти с съмнения за Ковид-19 в две лечебни заведения в Твер. Работата е доста. Засега при нас има защитни костюми, както и задоволително респиратори. Знам, че има клиники, в които медицинският личен състав работи по 12 часа " с памперси ". В лечебните заведения, в които работя аз, е малко по-спокойно - при нас лекарите работят приблизително към 6 часа. Екипите постоянно се сменят. Има и инфектирани медици. При нас се лекуват лекари от други лечебни заведения, които са претрупани. Спомням си по какъв начин неотдавна една заран имахме 10 пациента с Ковид-19, а вечерта към този момент бяха 50.

Това, което на мен персонално доста ми пречи, е маската. Много се изпотява човек с нея. И друго: Путин даде обещание надбавки за лекарите. Но по този начин и не сме ги получили. Още ги чакаме.

Олга (името е променено), санитарка от град Владимир

Много ми е жалост за пациентите от нашия град, тъй като съвсем не им вършат проби за ковид. Местното управление на " Единна Русия " все повтаря, че всичко е наред. Но това изобщо не е правилно. Нищо не е наред.

Тук би трябвало да впрегнеш всичките си връзки, с цел да ти създадат тест. А защото проби не се вършат, хората без признаци не могат да бъдат открити. Не ги лекуват, оставят ги у дома, а след няколко дни екипите ни ги докарват в болничното заведение в доста тежко положение. Оплакахме се от това, само че по този начин и не получихме отговор.

Да не приказваме, че хората нямат пари. Стоят си у дома, губят приходите си и дояждат последния си самун.

Валентин (името е променено), доктор от град Кострома

За лекуването на доказаните случаи в нашия град е отделена специфична болница. В областната болница, в която работя аз, постъпват хора с всевъзможни недоволства. Ако при някого обикновена пневмония провокира подозрения, тогава се вършат проучвания. Ръководството се държи по този начин, сякаш коронавирусът в никакъв случай няма да пристигна в нашата болница. Вероятно пести.

В началото на месеца ни дадоха защитни маски - 20 броя за трима души, след което ние сами започнахме да си шием маски от марля. Т.е. уши ни ги една здравна сестра и ни ги продаде по 50 рубли парчето. В края на деня ги даваме на санитарките да ги перат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР