Москва. Британските и шотландските котки са най-популярни в Русия, като

...
Москва. Британските и шотландските котки са най-популярни в Русия, като
Коментари Харесай

ТАСС: Британските и шотландските котки са най-популярни в Русия, най-честите имена са Маруся и Барсик

Москва. Британските и шотландските котки са най-популярни в Русия, като множеството от феновете на тези домашни любимци живеят в Москва, Санкт Петербург и Краснодар. Това демонстрират резултатите от анкетата на Mail.ru Group, с които разполага ТАСС .
Въпреки обстоятелството, че множеството от жителите на Русия отглеждат нечистокръвни животни - всяка втора котка (55%) в страната няма съответна порода - измежду чистокръвните домашни любимци руснаците също имат своите любимци, означават от пресслужбата.
„ Второто място по известност е заето от представители на английската порода (11%), следвани от шотландците (8%). Петицата затварят мейн кун (3%) и сибирската(3%) “, се споделя в изказването.
Според Mail.ru Group множеството фенове на котки живеят в Москва, Санкт Петербург, Краснодар, Челябинск и Екатеринбург. Въпреки това, най-„ обичащите котки “ градове са Иваново, Уфа, Казан, Барнаул и Самара - там съотношението на котки и кучета е в интерес на първите.
Сред най-популярните имена на котките водят: Маруся, Алиса, Муся, Соня и Мася. Най-често кръщават котараците: Барсик, Кузя, Вася, Сема и Рижик.
Според пресслужбата на компанията, изследването е извършено във връзка Световния ден на котките, който се отбелязва на 8 август. Проектът " Домашни любимци Mail.ru " проучва данните на към 18 хиляди притежатели на котки.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР