Москва. Ако зависи от нашата страна, тогава няма да има

...
Москва. Ако зависи от нашата страна, тогава няма да има
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Русия не желае война, но няма да позволи да се игнорират интересите й

Москва. Ако зависи от нашата страна, тогава няма да има война – Русия не желае и не е заинтригувана от война, само че няма да разреши на други страни да нападат жестоко нейните ползи. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, отговаряйки на въпрос за вероятностите за война в подтекста на отговора на Запада на съветските оферти за гаранции за сигурност. „ Няма да позволим нашите ползи да бъдат пренебрегнати “, акцентира той в изявление за съветските радиостанции „ Спутник “, „ Ехо Москвы “, „ Говорит Москва “ и „ Комсомолская истина “., представен от “Российская газета “ .

Външният министър означи още, че не смята договарянията със Съединени американски щати и НАТО за гаранции за сигурност за приключени. По думите му част от получените писмени отговори " хвърлят сянка върху оградата ", само че към момента съдържат " рационални зърна ".

В сряда, 26 януари, Съединени американски щати и НАТО предадоха на Русия отговори на предложенията на Москва за гаранции за сигурност. Коментирайки ги, съветският външен министър означи, че със същността на отговорите на Вашингтон заслужава да бъде осведомена обществеността освен в Русия, само че и в други страни.

Москва разгласява планове на съглашения със Съединени американски щати и НАТО за гаранции за сигурност в края на 2021 година Документът, наред с други неща, упорства за отхвърли на Алианса от по-нататъшно разширение на изток, в това число приемането на Украйна в неговия състав и основаването на военни бази в постсъветските страни. Освен това предложенията съдържат уговорка за евакуиране на силите на НАТО в Източна Европа на позициите от 1997 година и за неразгръщане на оръжията на Алианса покрай съветските граници.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР