Московското летище „Шереметиево“ ще се казва Александър Пушкин, а „Домодедово“

...
Московското летище „Шереметиево“ ще се казва Александър Пушкин, а „Домодедово“
Коментари Харесай

Променят имената на руските летища Шереметиево и Домодедово

Московското летище „ Шереметиево “ ще се споделя Александър Пушкин, а „ Домодедово “ - Михаил Ломоносов. Това са част от резултатите от състезанието „ Великите имена на Русия “, които бяха оповестени от телевизия „ Россия “.
В състезанието са взели участие към 5 милиона души. Те са избрали спомагателни имена за 47 съветски летища. В три града Архангелск, Нижневартовск и Санкт Петербург ще има втори тур на гласуването, тъй като определените имена дублират спечелилите в други градове. Летище „ Пулково “ в Санкт Петербург беше препоръчано да се кръсти на създателя на града на Нева император Петър Велики. Това, обаче, е името на аерогарата във Воронеж. Решението за московското летище „ Внуково “ ще бъде взето в околните дни, съобщи БГНЕС.
Конкурсът не мина без рецензия от страна на немските медии. Калининградското летище беше кръстено в чест на императрица Елисавета Петровна /1741-1762/, която в хода на 7-годишната война /1756-1763 г./ размазва войските на Фридрих Велики, чийто милитаризъм заплашва свободата в Европа през 18 век, също както през ХХ век Германския райх на два пъти ще заплаши свободата на Стария континент. В немските медии се появи противоречие, че летището не е кръстено в чест на немския мъдрец Имануил Кант, който е живял в града. В същото време Балтийският федерален университет в Калининград носи името на фамозния германец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР