Московският Тверски съд осъди на 25 дни затвор главния редактор

...
Московският Тверски съд осъди на 25 дни затвор главния редактор
Коментари Харесай

Осъдиха руски журналист, призовавал за участие в протестите за Навални

Московският Тверски съд осъди на 25 дни затвор основния редактор на самостоятелната медия "Медиазона " Сергей Смирнов за многократни нарушавания на законите за организация на публични прояви, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Смирнов е бил арестуван на 30 януари, откакто отправил апели в обществените мрежи за присъединяване в неразрешените митинги в поддръжка на опозиционера Алексей Навални на 23 януари, съобщи Българска телеграфна агенция.

От нощес до момента са арестувани над 1400 души за присъединяване в митинги в поддръжка на Навални, включително 1170 в Москва и над 250 в Санкт Петербург.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи на взаимна конференция с йорданския си сътрудник Айман ас Сафади, че Москва няма да се поддава на западната "истерия " във връзка апелите на Запада за освобождение на Навални и отхвърли тези апели като "арогантни и неуместни ", съобщи Асошиейтед прес.

Лавров съобщи, че полицейската реакция на митингите е доста по-мека от полицейските дейности против стачкуващи в западни страни и че ще покаже видеозаписи в поддръжка на това изказване на шефа на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, който ще посети Москва тази седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР