Московският и на цяла Русия патриарх Кирил призова за прекратяване

...
Московският и на цяла Русия патриарх Кирил призова за прекратяване
Коментари Харесай

Патриарх Кирил призова за коледно примирие в Украйна и Донбас

Московският и на цяла Русия патриарх Кирил прикани за преустановяване на огъня и коледно помирение в Украйна, както и в Донбас и други нови райони на Руската федерация, където се водят военни дейности, оповестява в четвъртък на уеб страницата на Руската православна черква.

„ Аз, Кирил, патриарх на Москва и цяла Русия, се обръщам към всички страни, участващи във вътрешния спор, с апел за преустановяване на огъня и определяне на коледно помирение от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари, тъй че Православните могат да участват на богослуженията на Бъдни вечер и в деня на Рождество Христово “, се споделя в апела.

През пролетта на 2022 година предстоятелят на Руската православна черква изпрати писмо до изпълняващия длъжността общоприет секретар на Световния съвет на църквите протойерей Джон Сауке, в което засегна обстановката към Украйна и упрекна страните от блока на НАТО за ескалацията. Според патриарха политическите сили, които имат за цел да сдържат Русия, няма да се борят с нея със личните си ръце, а употребяват други средства. По-специално те се пробваха да създадат врагове братските нации - руснаци и украинци. В своите проповеди патриарх Кирил неведнъж прикани епископата, духовенството и всички вярващи да останат правилни на единството на Църквата и да се молят за възобновяване на мира в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР