Московският градски съд реши да потвърди условията за задържането на

...
Московският градски съд реши да потвърди условията за задържането на
Коментари Харесай

Московски съд отхвърли обжалването на задържания американски журналист

Московският градски съд реши да удостовери изискванията за задържането на американския репортер Еван Гершкович от " Уолстрийт джърнъл ". Той се яви на правосъдното съвещание на 18 април, с цел да апелира.

Гершкович изиска досъдебното му задържане да бъде под формата на домакински арест, а не да е в пандиза, само че не реализира триумф, съобщи СиЕнЕн.

Посланикът на Съединени американски щати в Русия Лин Трейси съобщи, че е разговаряла с журналиста в понеделник и че той остава мощен, в положително здраве. " Обвиненията против Еван са неоснователни и ние призоваваме Руската федерация неотложно да го освободи ", сподели тя, откакто съдът взе решението си във вторник.

Гершкович беше задържан в Екатеринбург, на към 1400 км източно от Москва, в края на март от сътрудници на Федералната работа за сигурност (ФСБ). Той е упрекнат в шпионаж, за който се планува 20-годишно наказване. Разузнавателната му активност съгласно Русия е била обвързвана с локално дружество от военно-промишления комплекс. Репортерът, който се намира в московския затвор Лефортово, отхвърля обвиняванията.

Две седмици след ареста си Гершкович разгласи, че още не е получил консулски достъп. Това призна и самият зам.-министър на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков.

Според Блумбърг Владимир Путин, търсен от съда в Хага поради депортиране на украински деца, персонално е одобрил ареста на американския публицист.

Задържането на Гершкович провокира яд от страна на Съединени американски щати и техните съдружници. Освобождаването му е " приоритет " и " незабавна задача " за президента Джо Байдън, съгласно прессекретаря на Белия дом. " Тези обвинявания са нелепи. Еван не е разузнавач. Еван в никакъв случай не е бил разузнавач. Еван в никакъв случай не е работил за държавното управление на Съединени американски щати ", съобщи представителят на американското президентство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР